DomovReceptiZdrave sladiceMandljeva moka za bolj zdrave božične "gingerbread" piškote
Prigrizek - Sladka jed

Mandljeva moka za bolj zdrave božične "gingerbread" piškote

Mandljeva moka za bolj zdrave božične "gingerbread" piškote
Vsi recepti
11. december 2016.


Sladki "gingerbread" človečki z ingverjem in drugimi okusnimi začimbami bodo v prazničnem obdobju navdušili kako malčke, tako tudi velike, Aromatični piškoti so videti veselo ter so popolna izbira za ta poletni čas, klasični pa smo ameriški recept dodelali...s pomočjo ene zdrave paleo moke. 

Mandljeva moka je pravi zaklad makrohranil, ter je popolni vir ogljikovih hidratov, beljakovin in zdravih maščob 1/4 skodelice tako predelanega mandlja vsebuje 4.6g ogljikovih hidratov, 5.2g beljakovin ter 3g polinenasičenih maščobnih kislin, ki ščitijo naše možgane in srce. Razen velike hranljivosti, se zlahka poda k vsaki klasični jedi in tako iz vsakega obroka narediti "fit" različico. 

Priprava: 

  1. Pečico segrejte na 150 °C.
  2. Premešajte v eni skledi suhe sestavine, v drugi pa mokre sestavine (s tem da v mokre sestavine dajte kot zadnjo sestavino kokosovo olje, da se ne strdi).
  3. Mokre sestavine prestavite v suhe in dobro mešajte do kompaktnega testa. 
  4. Pomokajte kroglo, ki ste jo dobiti iz testa, ovijte s prozorno folijo in dajte v hladilnik na 15 minut. 
  5. Vzemite ven testo  je nekoliko bolj lepljivo, ter dobro pomokajte podlogo na kateri boste testo razvaljali) razvaljajte na pol cm in izrežite oblike. 
  6. Pecite na peki papirju 15-20 minut.

Zdaj, ko ste naredili te okusne piškote, mandljevo moko uporabite za še nekatere okusne in zdrave recepte:

Za dodatne zdrave recepte in nasvete, se prijavite na naš novičnik