Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Zdrave sladice Limonina pita - prava stvar da se zdravo posladkate
Prigrizek - Sladka jed

Limonina pita - prava stvar da se zdravo posladkate

Vsi recepti
27. junij 2023.

Testo je okusno in mehko, na robih fino hrustljav in nadev je kremast in osvežilni. Takšna je vsaka uspešno narejena limonina pita!

Čas je za sladico ki vas bo navdušila s svojo svežino! Poskusite takoj recept za sočno in okusno limonino pito s testom iz pirine moke.

Klasičen. Preprost. Nekoliko kisel. Sladki. Tole je tart za vse sladkosnede, ki ne marajo, ko je sladica preveč sladka.  Gre za francoski klasik, ki ga lahko obogatite ko mu dodate meringue iz beljaka in sladkorja. 

Ni klasična pita, na kašno mislite, ko vam nekdo omeni takšno torto, vendar je zares posebna. Lahka, kremasta in osvežilna. Na vrhu pite je pečen sneg iz beljaka ki je odlično nasprotje kiselkastem limoninem nadevu. 

Limun pita

Priprava: 

  1. Zmešajte vse suhe sestavine za testo (moka, sladkor, sol, prašek).
  2. Dodajte hladno maslo narezano na kocke in z rokami vtrite v moko. 
  3. Ko dobite drobljivo testo, dodajte jajca in rumenjak ter nadaljujte z gnetenjem testa, do gladke strukture. 
  4. Testo zravnajte v disk, zavijte v prozorno folijo in pustite v hladilniku 30 minut. 
  5. Potem  razvaljajte testo in ga dajte v model za pite ter pecite 20 minut na 180 stopinj.
  6. Ko se testo peče, pripravite kremo. Premešajte vse sestavine razen masla v stekleni skledi in kuhajte na pari z nenehnim mešanjem. 
  7. Ko se zgosti, umaknite iz ognja in vmešajte malo po malo masla ter pustite da se ohladi. 
  8. Zmešajte vse sestavine meringue in kuhajte na pari dokler se ne zgosti, potem umaknite iz ognja in mešajte do čvrstega snega in dokler se ne ohladi na sobni temperaturi. 
  9. Na pečeno testo zlijte limonino kremo in vrh okrasite s kremo iz beljaka s pomočjo slaščičarske vrečke ter za kratko pecite v pečici (grill možnost):
  10. Po želji okrasite s svežim jagodičevjem in z listki mete ter pustite da se popolnoma ohladi, preden narežete na kose. 

Nasveti za pečenje pit: 

  • Maslo in jajca za testo obvezno morajo biti hladni, nikakor ne smejo biti sobne temperature!
  • Potrudite se testo gnesti čim hitrejše da se maslo čim manj raztopi. 
  • Preden ste testo dali v model, ne dodajte maslo, ker vam bo med pečenjem testo zdrsnilo na dno modela. 
  • Ko se peče testo brez nadeva je zaželeno da na njega daste "uteže", da se ne napihne, v ta namen lahko uporabite suhi fižol ali riž (testo prekrijte s peki papirjem in po njem enakomerno razporedite fižol ter ga tako pecite. 
  • Krema iz beljaka se lahko peče tudi s kulinaričnim gorilnikom, in ko jo pečete v pečici ne odmaknite pogled, saj zelo hitro zagori, dovolj so 2 minuti!

Na kak način vi delate bolj zdravo različico limoninega tarta? Kako vam je všeč ta? 

Novičnik je tukaj in odkrijte še več dobrih, zdravih sladic! S prijavo na novičnik pridobite 10% popust na prvo naročilo. 

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.