DomovReceptiZdrave sladiceMilchschnitte z jagodami je domači recept za neustavljivo poslastico
Prigrizek - Sladka jed

Milchschnitte z jagodami je domači recept za neustavljivo poslastico

Milchschnitte z jagodami je domači recept za neustavljivo poslastico
Vsi recepti
30. april 2025.

Ta kremasta poslastica odlično združuje rahel biskvit, bogato kremo in sočne jagode v neverjetno svežo in okusno sladico. Domača različica, ki jo je navdihnila znamenita nemška Milchschnitte, prinaša pridih pomladi z jagodami, ki se nežno vpijejo v kremo in ustvarijo pravi užitek v vsakem grižljaju.

Zahvaljujoč beljakovemu snegu je biskvit rahel in zračen, krema pa je obogatena s sladko smetano, medom in stepeno smetano, kar jo naredi neverjetno gladko in bogato. Jagode dodajo svežino in naravno sladkobo, ki odlično dopolnjuje vsako plast.

Idealen za postrežbo na družinskih srečanjih, rojstnih dnevih ali kot sladica po obroku.

Pustite, da se ohladi in uživajte v vsakem sočnem grižljaju!

Priprava

  1. Za biskvit ločite beljake od rumenjakov in iz beljakov stepite čvrst sneg.
  2. Rumenjake zmešajte s sladkorjem, nato pa vmešajte presejano moko, kakav in pecilni prašek.
  3. V mešanico nežno vmešajte rahel beljakov sneg.
  4. Zmes razporedite po pekaču, obloženem s peki papirjem, poravnajte in pecite 10–12 minut na 180 °C.
  5. Pustite, da se ohladi.
  6. Med tem časom pripravite kremo tako, da zmešate smetano z dodatkom praška za utrjevanje smetane in medu.
  7. Na koncu vmešajte še drobno narezane jagode.
  8. Biskvit prerežite na pol, eno polovico namažite s kremo in pokrijte z drugo polovico.
  9. Pred rezanjem pustite nekaj ur v hladilniku.
Responsive YouTube Video Thumbnail


Za še več receptov, idej in izdelkov se naročite na naš Novičnik in prejmite 10% popust na prvo naročilo! 

Ta kuharica skriva ustvarjalne ideje za pisane spomladanske recepte! 

Prelistaj brezplačno kuharico