Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Zdrave sladice Pečena jabolka in sladoled nas bosta vrnili v najslajše otroštvo!
Prigrizek - Sladka jed

Pečena jabolka in sladoled nas bosta vrnili v najslajše otroštvo!

Vsi recepti
24. avgust 2019.


Želite preprosto, hitro, toplo sladico, ki se topi v ustih? Polnjeni s sladkorjem, mehki in sočni pečeni jabolki so zdrava alternativa klasičnim sladicam, a so tako  preproste in hitre za pripravljanje. 

Mama, ali ima kaj sladkega? je vprašanje, katerega je bil vedno najbolj osovražen odgovor "Imaš jabolka"!

Toda, s tem receptom bodo jabolka postal res prava sladica, ki se lahko primerja s pravim kolačem. Sladica, ki spominja na otroštvo je pripravljena za izdelavo. Z nekaj super zdravih živil, seveda!

In da ne uporabljate jajca, v tem receptu je skrivnost marantina moka!

Marantina moka je škrob, ki je pridobljen iz tropske rastline (Maranta arundinacea). Uporablja se kot gostilo jedi pri pripravljanju enolončnice, gostih juh, dietnih jedi in otroške hrane. 

Ta čudežni beli prah ima dvakrat večjo moč zgoščevanja moke, saj ne vsebuje beljakovine in gluten. Za razliko od koruznega škroba, marantina moka ustvari popolno konsistenco in se ne razgradi v kombinaciji s kislimi sestavinami, kot je sadni sok.

Aru prah

Marantina moka je tudi odporna proti zamrzovanju, medtem ko se mešanice koruznega škroba po zmrzovanju in odmrzovanju ponavadi razgradijo!

Ker marantina moka ni pridobljena iz žita, ga vedno priporočamo osebam, ki imajo motnje s prebavili. Tudi, vsebuje več vlaknin, kot ga ima krompir in druga škrobasta živila, kar prispeva k sitosti in dobrem delovanju čreva. 

Postopek: 

  1. Pečico segrejte na 180°C.
  2. Olupite jabolka in režite na tanke rezine (čim tanjše to boljše). 
  3. Dajte jih na pekač, prelijte z limoninim sokom, dodajte kokosovo olje, kokosov sladkor, muškatni orešček, cimet, jabolčni sok in marantino moko ter soli. 
  4. Dobro zmešajte da se vse enakomerno zmeša in pokrijte s folijo. 
  5. Pecite s folijo 45 minut ter brez folije še 10 minut. 
  6. Preverite z vilico, ali so jabolka mehka. Vzemite iz pečice in postrezite s sladoledom ali kokosovo stepeno smetano. 

Medtem ko uživajte v sladici iz otroštva, preberite naš Novičnik

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.