DomovReceptiZdrave sladicePufaste palačinke iz zdroba - uspešnica iz Maroka, ki se mora najti na vaši mizi
Prigrizek - Sladka jed

Pufaste palačinke iz zdroba - uspešnica iz Maroka, ki se mora najti na vaši mizi

 Pufaste palačinke iz zdroba - uspešnica iz Maroka, ki se mora najti na vaši mizi
Vsi recepti
17. februar 2022.

Arabske palačinke so drugačejše od vseh in so hkrati zelo mehke in okusne. Za njihovo pripravo ne potrebujete veliko časa in se takoj lahko začnete s pripravo ker veliko sestavin že imate v svoji kuhinji. 

Baghrir palačinke - tradicionalna jed iz Maroka

Baghrir palačinke v Maroku se tradicionalno postrežejo s raztopljenim medom in maslom, luknjice na palačinkah tako vpijejo sladko tekočino ter one postanejo sočne. 

Ni jih težje naredite, kot navadne palačinke,  saj se ne primejo za ponev, ni jih je treba niti obrniti in so pečene zelo hitro. 

Gobaste in "pufaste" palačinke lahko postrežete za zajtrk, malico ali večerjo - kakor koli želite, saj so popolne. 

Skrivnost sočnih in mehkih palačink se skriva v eni sestavini - zdrobu!

Znamo da je zdrob odlična izbira za hranljiv zajtrk ali večerju, popolno se prilaga k sušenem sadju, kakavu v prahu in čokoladi, in z malo ustvarjalnosti ga lahko vključimo v kosilo z zelenjavo ali drugimi žiti. Takrat se ustvarjalnost nahaja na maroških ulicah, zato pojdite na kulinarično putovanje ki vas bo navdušilo...zlasti vaše najmlajše. 

 

Priprava: 

  1. Eno skodelico mlačne vode zmešajte s sladkorjem in kvasom ter pustite nekaj minut da se povežeta. 
  2. V mešalniku zmešajte drugo skodelico vode, zdroba, pomarančno lupinico, pomarančni sok ali jabolčni sok ter ščepec soli. 
  3. Dodajte v mešalnik in zmes s kvasom ter pridobljeno zmes pustite 30 minut. 
  4. Pecite na kokosovem olju, na vroči ponvi po 2 minuti z vsake strani. 

 

In ne pozabite na NOVIČNIK, kjer imamo še veliko odličnih receptov!