Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Zdrave sladice Sladka čokoladna "jajca" - razveselite sebe in svoje najmlajše
Prigrizek - Sladka jed

Sladka čokoladna "jajca" - razveselite sebe in svoje najmlajše

Vsi recepti
11. april 2020.


Ta velikonočni čas je pomembno - jesti zdravo, racionalno in preživeti praznike s svojo družino. Zato lahko iz nekaj sestavin, ki jih zagotovo imate doma, ali katere lahko naročite v naši spletni trgovini, naredite sladka "jajca" in razveselite svoje malčke. 

Pripravljanje teh sladic v obliki jajc je idealno za izdelavo in družinsko druženje z vašimi najmlajšimi, zato pripravite datlje in arašidovo maslo in ste že na pol pota do popolnih posladkov. 

Zakaj prav datlji? Preprosto je!

Naravni sladkor, ki se nahaja v datljih je popolna alternativa navadnem sladkorju. Po svoji sestavi so datlji prava naravna multivitaminsko živilo, ki ga lahko uživajo tudi otroci in odrasli. Poleg tega, ima veliko receptih, ki jih vsebujejo in so naš že navdušili: 

Če to nedeljo praznuješ veliko noč, si prizadeni da bo tvoja praznična miza pestra in zdrava. Jajca, kot simbol velike noči, jedo lahko tudi vegani (tudi vsi, ki želijo manj kalorično hrano) - in to sladko...le potrebno je slediti našem receptu. 

Priprava: 

  1. V multipraktik dajte vse sestavine in zmešajte dokler se ne združijo v homogeno zmes. (Na dotik bo lepljivo in se ne bo lepilo za prste, temveč se bo zlahka oblikovalo v kroglice, oziroma "jajca". Če je preveč lepljivo, dodajte še malo kokosove moke.)
  2. Oblikujte jajca in dajte v zamrzovalnik ko pripravljate čokolado za okraševanje. Če jih boste jeli brez čokolade, jih pustite v hladilniku, da se malo stisnejo, vse do trenutka serviranja. 
  3. Za čokoladni preliv je najprej treba raztaliti na majhnem ognju kokosovo olje (ne preveč segreti), umakniti iz ognja ter dodati sirup in dobro premešati. 
  4. Ko se sirup združil z oljem, dodajte kakav v prahu in s stepeno metlico dobro zmešajte, da ne bo grudic. Pustite da malo stoji in dobro premešati. 
  5. Vzemite jajca iz zamrzovalnika, okrasite po želji s čokolado (potopite cele ali naredite črto s čokolado) lahko potresete s popsom po želji (kvinoja, proso) ter vrnite nazaj v zamrzovalnik, da se stisne čokolada. 

Potem, ko se čokolada stisnila, jajca hranite v hladilniku do uživanja. 

Foodoris je dobro oblikovala to čokoladno sladico, se strinjate? Kaj pa vaši otroci, ali se oni strinjajo? In vegani v družini?

Še veliko odličnih receptov najdete lahko v našem Novičniku. Nekatere popuste tudi! 

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.