Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Zdrave sladice Lucuma kakav latte – ker je navadna kava že preveč dolgočasna
Napitek

Lucuma kakav latte – ker je navadna kava že preveč dolgočasna

Vsi recepti
23. februar 2022.

Ste vedeli, da je v "vročem kakavu", ki ste ga vsaj enkrat kupili kot instant mešanico v vrečki, kakav dejansko šele peta sestavina? Pred njim je v veliko večji koncentraciji in količini sladkor, koruzni sirup in mešanica različnih rafiniranih olj, ki škodujejo vašemu zdravju.

Poskusite torej z drugačnim vročim kakavom, narejenim iz samo štirih naravnih sestavin, ki vas bo poživil, ogrel in dolgoročno izboljšal vaše zdravje. Poskusite lucuma kakao latte in nazdravite novemu dnevu s kremasto pijačo, ki se je boste zelo hitro navadili.

Neverjetno je kremast,  okus pa je kot iz pravljice! 

Ta Lucuma kakao latte napitek poleg kakava, ki ga vsi zelo dobro poznamo, vsebuje (kot že samo ime pove) še lucumo v prahu.

Sadje lukume pade z drevesa, preden dozori, in ga je treba hraniti na suhem senu, dokler se ne zmehča. Ko dozori, lucumo skrbno operejo, nato pa narežejo na majhne koščke.

Koščki se sušijo pri temperaturi pod 45 ° C, kar pomaga, da se ohranijo hranila in ostane popolnoma surov izdelek. Po sušenju suho sadje zmeljejo v fin prah, ki se lahko hrani do dve leti, ne da bi izgubili okus in hranilne snovi.

Poleg tega, da deluje kot začimba ali sladilo, je lucuma odlična tudi v smutijih, ki potrebujejo dodaten okus. Za lažjo pripravo lucumo v prahu najprej zmešajte v kozarcu z mlekom ali vodo.

Lucuma ima sladek okus, vendar vsebuje le 17 % sladkorja, vsi sladkorji pa so naravni in nerafinirani. Ima tudi visoko vsebnost vlaknin, kar prispeva k normalnemu delovanju črevesja. Po drugi strani pa le ena skodelica vročega kakava vsebuje dvakrat več antioksidantov kot skodelica rdečega vina, trikrat več antioksidantov kot zeleni in petkrat več kot rdeči čaj.

Torej, ko se kakav in lukuma združita, veste, da ste dobili dobro skodelico zdravja!

Le pet minut je potrebnih za ta recept, ki ga lahko brez strahu uživaju ljudje, ki ne prenašajo laktoze, pa tudi vsi, ki si želijo nekaj preizkušenega, zdravega in okusnega.

Postopek:

  1. Vse sestavine zmešajte in jih segrejte na ognju.
  2. Po želji še dodajte zapenite mleko

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane!  S prijavo na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.