DomovReceptiZdrave sladiceNiso vsi krofi nezdravi in mastni – poskusite LCHF krofe s cimetom in čokolado
Prigrizek - Sladka jed

Niso vsi krofi nezdravi in mastni – poskusite LCHF krofe s cimetom in čokolado

LCHF čokoladni krofi na leseni podlagi.
Vsi recepti
15. februar 2021.

Mislite, da če se prehranjujete po LCHF dieti, ne morete uživati v krofih? Motite se!

Bruna iz bloga YumYum nam je pravkar postregla z brezgrešnimi krofi. En popoln "krof" ob katerem vam ni treba šteti kalorij. 

Ravno prav sočni od znotraj, ravno prav hrustljavi od zunaj! Takšni so  krofi, pri katerih imajo glavno besedo jajca in mandljeva moka.

Za sočnost in mehkobo teta testa je odgovorna mandljeva moka, za sladkost pa je kriv eritritol - naravni alkoholni sladkor.

Uživanje v krofih pogosto težko pade na želodec (in na tehtnico), zato bo ta lažja različica osvojila vse pri hiši.

Ste pripravljeni na pustovanje v kuhinji? 

Krafne

Postopek:

  1. Zmešajte suhe sestavine (mandljeva moka, pecilni prašek, sol, eritritol).
  2. Z metlico razžvrkljajte jajca in jih zmešajte s raztopljenim kokosovim oljem, mandljevim mlekom in vanilijevo aromo.
  3. Mokre sestavine dodajte suhim, vse dobro premešajte.
  4. Kalup za krofe namastite, napolnite s pripravljeno mešanico in pecite pri 180 stopinjah približno 15 minut.
  5. Pustite jih v kalupu nekaj minut, nato jih vzemite ven in povaljajte v mešanici cimeta in eritritola ali pa jih potopite v čokoladni preliv in po želji okrasite z mandljevimi lističi.

 

*Za domači čokoladni preliv zmešajte 2 žlici kokosovega olja, 2 žlici kakava v prahu in 3 žlice mletega eritritola, vse skupaj segrevajte na tihem ognju, dokler se ne poveže.

NOVIČNIK je tukaj!