Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Zdrave sladice Sočna korenčkova in pomarančna torta ki vas pusti brez besed
Prigrizek - Sladka jed

Sočna korenčkova in pomarančna torta ki vas pusti brez besed

Vsi recepti
04. november 2020.

Korenček in pomaranča sta odlična mešanica za zdravi sok. Nekateri jih kombinirajo v solatah. A ste slišali  da iz teh dveh pomaranžnih lepotic nastaja odličen recept!

Res je, da smo omejeni le na nekaj vrst zelenjave, ki so dobro sprejete v sladicah in to sta največkrat korenje in buče, ki se zaradi svoje sladkosti in barve lepo vklopita v običajno predstavo o okusu in videzu naše tradicionalne torte. V nekaterih delih Hrvaške je pečena buča še vedno pogosto postrežena sladica. 

Karkoli že, ena zelenjava in eno sadje zmagata v današnji kombinaciji!

Sočen biskvit s korenčkom in pomarančo in okusni zdravi čokoladni preliv sta razlog, zakaj je ta torta tako nepremagljiva. In tudi za največje ljubitelje kremnih tort in za otroke, ki ne prenesejo zelenjave!

Poleg tega, prav ta sladica je ena izmed takih, ki jo lahko zajtrkujete, zato, če ste pravi "odvisniki" od sladkega, rešitev za vse vaše skrbi najdete lahko v naslednjih vrsticah. 

Korenček se lahko pripravi na nešteto načinov. Lahko je solata, juha, priljubljen je tudi kot sladica. V zadnjem času korenček je vse bolj  pomemben in to ni nič nenavadnega, saj se je izkazal v toliko različnih okusnih jedeh. 

Priprava: 

  1. Korenček naribajte čim bolj drobno in potem naribajte pomarančno lupinico. 
  2. Odcedite pomarančni sok in zmešajte z oljem in sladkorjem. 
  3. V drugi skledi zmešajte pirino moko, pecilni prašek, cimet in drobno sesekljane oreške, nato dodajte pomarančni sok in po volji tudi rastlinsko mleko. 
  4. Zmes dajte v pečico za 40 minut pri 180 stopinjah. 
  5. Za preliv premešajte vse sestavine in jih segrejte na ognju ter mešajte 2-3 minut, dokler se ne zgosti in prelijte po torti. 
  6. Torto dajte v hladilnik in jo postrezite za nekaj ur. 

Lahko se tudi poigrate ter razdelite biskvit na dva dela, vmes pa položite čokoladni preliv ali kateri koli nadev po volji. 

Ste že poskusili ta recept? Enostaven je in zelo okusen, mar ne?! 

Ko čakate, da se torta ohladi, ne pozabite prelistati naš NOVIČNIK.

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.