Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Zdrave sladice Zdravi cheesecake iz prosa z jagodnim prelivom
Prigrizek - Sladka jed

Zdravi cheesecake iz prosa z jagodnim prelivom

Vsi recepti
11. maj 2023.


Preprost za pripravljanje, lahki in brez moke! In brez sira! Takšni je veganski cheesecake iz prosa, ki vas bo preprosto navdušil!

Proso je za številne kot slani dodatek jedem in žito, ki nadomešča riž ali podobna živila. Vendar, poskusite proso v tej sladki različici in mu dajte novo dimenzijo. Dajte mu priložnost tudi pri izdelavi sirove torte, potem boste se prepričali tudi sami, kako je proso popolnega okusa tudi v sladki različici. 

Proso se v naših sladicah že nekajkrat dokazal, zato vsekakor poskusite tudi te recepte: 

Zdaj pa, dokler še traja sezona jagod, ga postrezite kot cheesecake s prelivom iz jagod in presenetite vse sladkosnede z odlično vegansko sladico.

Cheesecake od prosa

Cheesecake z jagodnim prelivom

Sladka omaka ali coulis bo takoj dvigal vsako sladico na višjo raven, ko pa ugotovite, kako enostavno se pripravlja, boste ga želeli dodajati v skoraj vsak recept...zlasti, ko je iz jagod. 

Coulis je pravzaprav vrsta sadnega preliva ali omake, ki se pogosto dodaja v različne sladice, da jih pripelje do popolnosti. 

Poskusite in nam sporočite svoje vtise! 

Cheesecake brez siru - s prosom in ovsenimi kosmiči

Postopek: 

  1. Vključite pečico na 170°C in dajte peki papir v pekač razmerja 19 cm ter naoljite. 
  2. V mešalniku zmeljite ovsene kosmiče, mandlje in sladkor. Dodajte olje in mešajte, dokler se zmes ne začne lepiti. Če je preveč suho, dodajte še nekoliko olja. Prestavite zmes v pripravljeni pekač, zravnajte po dnu in dajte peči 10 minut. 
  3. Operite proso in ga dajte kuhat z mlekom in s pol skodelice vode. Ko zavre, zmanjšajte ogenj in pokrijte. Občasno premešajte, da se ne prime za dno pekača. Ko je kuhano, po 20-25 minut prestavite v namizni mešalnik in dodajte preostanek sestavin ter mešajte, dokler ne dobite popolnoma kremasto teksturo, brez grudic. 
  4. Prelijte zmes v pečeno podlago, dajte nekoliko coulisa iz jagod, prerišite z zobotrebcem in postavite v pečico še za 50 minut. Vzemite ven in pustite, da se popolnoma ohladi, nato pa postavite v hladilnik (z modelom), da se stisne, najbolje čez noč. Postrezite ohlajeno s coulisom  in svežimi jagodami.

Medtem ko se sladkate s torto, ki nam je najprej naredila Foodoris, prebrskajte naš novičnik , ki vam je pravkar prišel na e-mail. 

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.