Uporabniška podpora
Zima je vrhunec priprave različnih jedi iz ohrovta. Najpogosteje se pripravljajo enolončnice, ki grejejo in ščitijo pred prehladi. Ohrovt lahko kombiniramo z drugimi živili in v drugih obrokih – z rižoto, z različnimi žiti, kot sta kvinoja in proso.
Ohrovt je bogat s hranili, ki nas varujejo pred rakom in skrbijo za absorpcijo kalcija, podpirajo srce in ožilje.
Pri nakupu ohrovta bodimo pozorni na videz listov, ki naj bodo temno zeleni in mehkejši. Izogibajte se ohrovtu, ki ima rumenkasto rjave liste, saj so to znaki, da ni svež. Izbirajte težje glave z manjšimi listi in ne kupujte rezanih polovic, saj rezani listi zelo hitro izgubijo vitamin C, ne glede na zaščito s prozorno folijo. Ko izberete dober in kakovosten ohrovt, se lotite priprave zelo preprostega in dišečega ohrovtovega namaza.
Ohrovt narežemo na tanke kose (brez peclja) in dobro operemo ter vsak list zmasiramo z rokami, da odstranimo njegovo grenkobo. Vsak list obrišite in pustite, da se posuši, nato pa liste in vse ostale sestavine dajte v blender. Ko dobite gladko zmes, imate namaz.
Namaz je najbolje namazati na zdrave krekerje ali brezglutenska peciva, kot na primer:
Podprti načini plačila
Vse transakcije so zaščitene in potekajo prek varnih plačilnih sistemov. Na voljo so naslednje možnosti plačila: