DomovReceptiZdravi namaziPikantni namaz iz kostanja -najboljša jesenska poslastica
Prigrizek - Slana jed

Pikantni namaz iz kostanja -najboljša jesenska poslastica

Pikantni namaz iz kostanja -najboljša jesenska poslastica
Vsi recepti
19. september 2016.

Tako imenovano kostanjevo maslo v svetu veganov je odavno še znano, vendar večina izmed nas ve samo za kuhane ali pečene kostanje. 

Imate rad kuhane kostanje? Ta namaz torej morate vključiti v svoj jedilnik. 

Zdaj bo popoln čas da pojdite v naravo, da uživate v svežem zraku in naberete kostanje. 

Tole je edini orešček z vitaminom C. Poleg tega, je kostanj bogat s folno kislino, ki se drugače nahaja v zeleni listni zelenjavi. Folna kislina nam je treba za rast celic, sintezo DNA in normalno delovanje živčnega sistema. Ta zdrava zelenjava bo se odlično združila z zdravim česnom, in s pomočjo mešalnika bo postal maslo, ki ga lahko postrežete s kruhom ali krekerji ali kot dodatek solatam. 

Priprava

  1. Na ponvi na oljčnem olju prepražite čebulo, timijan in česen, 4-5 minut pražite ter dodajte 2 žlici vode tako da se sestavine ne zagorijo.
  2. Dodajte kuhane kostanje in kuhajte še minutko. 
  3. V multipraktik dajte sestavine iz ponve, dodajte še preostanek vode, sol in mešajte do kremastega namaza.
  4. Na koncu dodajte peteršilj in kostanjevo maslo hranite v steklenici. 

Ta okusni in zdrav namaz v hladilniku lahko stoji do 5 dni. 

Namaz postrezite z zdravimi kruhki ali krekerji. 

Za še več zdravih receptov in nasvetov, se prijavite na naš NOVIČNIK