Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Tvoja košarica je prazna.

Dodaj kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave ti manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Koliko kalorij vsebuje vaše najljubše sadje? Tukaj je seznam!

Koliko kalorij vsebuje vaše najljubše sadje? Tukaj je seznam!

Dobro za znati

Če ste ljubitelji sadja in sadnih solat, a vseeno pazite na svojo težo oziroma vnos kalorij, je dobro vedeti, katero sadje "stoji" na lestvici kalorij.

Živila, ki zlahka zavirajo apetit in ne vsebujejo veliko kalorij sta sadje in zelenjava.

Sadje in zelenjava vsebujeta veliko esencialnih snovi, kot so vitamini in minerali, vendar tudi razne druge snovi, ki so bistvene za zdravo življenje. Uživanje sadja je pomembno za naše telo. Ne samo da z njim vnašamo veliko številko vitaminov in mineralov, temveč nam daje energijo in sodeluje v razstrupljanju telesa.

Z druge strani, da bi shujšali, morate jesti manj kalorij, kot jih potrebuje naše telo. Velikokrat preštevamo kalorije hrane, ki jo zaužijemo, sadju pa ne posvečamo toliko pozornosti. Ko gre za skrb glede kalorij, bi morali pogledati tudi svoje najljubše sadje. 

Koliko kalorij ima vaše priljubljeno sadje?

Sadje se zlahka prebavi in napolni telo z energijo, ki je potrebna za nadaljnje delovanje. Najboljši čas, kadar bi mogli jesti katero koli sadje, je zjutraj, na prazen želodec, vse do 16 ure. Sadje je zelo zdravo, vendar se moramo naučiti, kdaj in v kakšnih količinah ga je najbolje uživati ​​in to nikakor ne zvečer. Fruktoza iz sadja bo najbolj ugodno vplivala na naše telo zjutraj ali po težjih telesnih aktivnostih, vendar ne pred spanjem.

Če ste ljubitelj sadja in sadnih solat, a vseeno pazite na svojo težo oziroma vnos kalorij, je dobro vedeti, katero sadje "stoji" na lestvici kalorij.

Vnos sadja, kot del uravnotežene prehrane vam lahko zagotovi številne zdravstvene koristi, vključno s podporo imunskemu sistemu, izboljšanjem prebave, uravnavanjem krvnega pritiska in zmanjšanjem tveganja za bolezen srca in drugih kroničnih bolezni. Pomembno je vključiti pestro sadje v prehrano, da si zagotovite vnos različnih hranljivih snovi in povečajte zdravstvene koristi, ki vam jih sadje zagotavlja. 

Ko gre za kalorije, suho sadje lahko vsebuje več kalorij po teži, v primerjavi s svežim sadjem. Koncentracija sladkorja v suhem sadju je pogosto večja, zaradi procesa sušenja, kar povzroča večjo energijsko vsebnost po gramu. Zato, čeprav je suho sadje lahko praktična in odlična možnost prigrizka, ga je pomembno uživati ga zmerno, zlasti če pazite na vnos kalorij. 

Ne pozabite pa prelistati naš Novičnik!

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.