Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Naravna kozmetika Razstrupite svojo kožo z limono in kurkumo

Razstrupite svojo kožo z limono in kurkumo

Lepota pride od znotraj, dodatno pa jo oplemenitite še do zunaj.

Zaradi onesnaženosti zraka, okolja in hrane na obrazu vse pogosteje opažate boleče spremembe – akne, mozolje, rdečico, gube in hiperpigmentacijo?

Koža je naš največji organ, ki je izpostavljen nenehnemu delovanju zunanjih in notranjih dejavnikov. Nega in naravni tretmaji bodo olajšali okrevanje po poškodbah, okrepili naravno obrambo in pomagali uravnotežiti vaše vitalne funkcije. Z redno nego kože preprečujemo njeno staranje in propadanje. Z razstrupljanjem obraza pomagamo koži očistiti nakopičene toksine, maščobe in ličila, ki zamašijo pore in preprečujejo ali zmanjšujejo naravno regulacijo izmenjave snovi.

Na zdravje kože lahko delujete od znotraj – tako, da uživate ekološko sadje in zelenjavo, zlasti tisto, bogato z vitamini A in C, ter pijete večje količine filtrirane vode za izpiranje toksinov iz telesa.

Na stanje in videz kože lahko vplivate tudi od zunaj – s spreminjanjem življenjskih navad in nego s pomočjo naravnih sestavin.

Kako? S pomočjo dveh superživil – limone in kurkume.

Gel za umivanje obraza iz limoninega sok

Naredite naravno mešanico za umivanje obraza. Zmešajte malo limoninega soka z malo medu, gela aloe vere in vode ter si s tem vsako jutro umijte obraz.

Piling za najboljše čiščenje obraza in vratu

Piling obraza, pri katerem bo kislina iz limone še okrepila učinek, zahteva zelo malo truda. Vse, kar potrebujete, je 1 čajna žlička limoninega soka, 2 žlici sladkorja in en jajčni beljak, ki jih zmešate v majhni skledi, nato pa z mešanico nežno masirajte obraz. Ko ste vam je dovolj, si umijte in hidratizirajte obraz.

Maska za hiperpigmentacijo iz kurkume in gline

Ta maska ​​odlično deluje proti hiperpigmentaciji in temnim madežem na koži. Kurkumo v prahu zmešajte z malo limoninega soka in kumaričnega soka ter nanesite na kožo. Pustite delovati 15–20 minut, nato sperite s toplo vodo.

Detox piling

V Indiji se kot najboljši piling uporablja mešanica ene žlice čičerkine moke, dveh ščepcev kurkume in dveh žličk mleka. Nanesite ga na mokro kožo, pustite delovati  deset minut, nato s krožnimi gibi odstranite in sperite z mlačno vodo. Čičerikina moka odstranjuje odmrle celice in odvečno maščobo, prav tako pa preprečuje, da bi kurkuma pustila madeže na koži.

Vlažilni pripravek za obraz

V enakih razmerjih zmešajte limonin sok, med,  in oljčno olje. Nanesite na obraz, s poudarkom na suha področja kože, pustite delovati približno 15 minut in nato sperite.

Vse vaše težave s kožo lahko rešite s pomočjo narave: 

Na našem Novičniku najdite veliko kozmetičnih receptov. Zagotovo vam bodo všeč! Ali veste, da ob prijavi lahko pridobite 10% popusta na prvo naročilo? 

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.