Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Naravna kozmetika Zeleni detox vas bo pripravil za prihajajočo spomladansko sezono

Zeleni detox vas bo pripravil za prihajajočo spomladansko sezono

Pripravljeni za sonce!

Toplejši dnevi se vse več približujejo, pomlad pa je skoraj že potrkala na vrata. Zato je pomembno dobro se pripraviti, saj s pomladi prihajajo tudi razne alergije, in organi, kot sta jetra in žolč, veliko delata v tem času. Prav je zaradi tega pomembno, da svoje telo polagoma pripravite na to sezono, kako pa boljše da ga pripravite, kot z enim majhnim razstrupljanjem telesa, ki bo veliko pomagal vašemu telesu!

Pomlad je čas obnove in preporoda, pomladni detox pa je lahko zelo pomemben korak do občutka svežine in vitalnosti po zimskih mesecih. Razstrupljanje telesa pomladi ni samo čiščenje nakopičenih toksinov, temveč je tudi podpora telesu pri prilagajanju a temperaturne spremembe, daljše dneve in morebitne alergene, ki se pojavljajo s toplejšim vremenom. Prinašamo vam razloge, zakaj je pomladno razstrupljanje koristno in nekaj idej, kako ga opraviti. 

Odstranjevanje toksinov

Med zimo našem telesu lahko zmanjka svežega sadja in zelenjave, uživanje težke hrane in manjše aktivnosti pa lahko povzročata kopičenje toksinov. Pomladno razstrupljanje, oziroma spomladanski detox pomaga pri odstranjevanju teh strupov iz telesa, ter vam tako zagotavlja občutek čistoče in lahkega. 

Priprava za alergije

Pomlad lahko prinese tudi povečano pojavnost alergij zaradi cvetenja rastlin in povečane koncentracije cvetnega prahu v zraku. Razstrupljanje telesa lahko izboljša imunski sistem in pomaga telesu pri boljšem soočanju z alergeni.

Podpora prebavnem sistemu: 

Sprememba sezona lahko povzroča neprijetnost v prebavnem sistemu, kot je napenjanje in občutek teže. Razstrupljanje lahko spodbudi prebavo in zagotovi boljšo absorpcijo hranljivih snovi. 

Povečanje energije

Čiščenje telesa strupov lahko povzroča povečanje ravni energije in občutek svežine. To je lahko posebej koristno za tiste, ki se počutijo utrujeno ali izčrpano po zimskih mesecih. 

Izboljšanje kože

Razstrupljanje ima lahko pozitiven učinek na kožo, ter jo naredi bolj čisto in sijajno. Odstranjevanje toksinov iz telesa lahko zmanjša pojav aken in drugih kožnih težav. 

Kako opraviti spomladanski detox?

Ne moramo niti omeniti, da so redna telovadba, zadosten vnos tekočine in pravilna in zdrava prehrana najbolj pomembni, da bi telo vedno bilo pripravljeno na vse, vendar z malo pomočjo, skrb o sebi lahko dvignete na višjo raven, S pomočjo razstrupljanja telesa moramo povečati vnos vitamina C in tako E, flavanoidov in drugih antioksidantov, ki odstranjujejo nakopičene toksine v telesu.  Sadje in zelenjava sta pomembna za obnavljanje in čiščenje telesa, saj njihove hranljive snovi spodbujajo delovanje jetrnih encimov. 

Že prej smo pisali o detoxu po ayurvedi , kjer lahko vidite,  katera so najboljša živila za ohranjanje blagodejnosti telesa. Zato preberite vse predloge, vključite zdrava živila v prehrano in začnite z razstrupljanjem, in da vam ne bi bilo preveč vsega, vam prinašamo zelene detox ideje, ki niso nadomestek za zdravo prehrano temveč dodatek prehrani, ki lahko naredi veliko razliko. Zelena živila so polna številnih prednosti za zdravje (razen takrat, ko ne povzročijo alergijo), Prav smo zato izbrali  nekaj zelenih sestavin, ki s svojo barvo in hranilno vrednostjo prinašajo pravo spomladansko osvežitev. Opazujte, kako se vaše telo skupaj z naravno prebuja!

Pšenična trava

Pšenična trava je bogata s klorofilom in verjame, da se spodbuja številna rdečih krvničk, čistijo organi in prebavni sistem. Spodbuja se tudi presnova in zmanjša se količina kisline v krvi. Pozitivno vpliva na želodčne razjede, ulcerozni kolitis, drisko in zaprtje ter razstruplja jetra in kri. Visoka vsebnost klorofila pomaga prenašati kisik v krvi in ​​naj bi deloval podobno kot hemoglobin v telesu. Pomaga tudi v boju proti utrujenosti, dekoncentraciji in brezvoljnosti, 7,5 grama pšenične trave pa ima enako hranilno vrednost kot 175 gramov korenja, zelene solate ali zelene.

Priporoča se dnevno uporabljati 3 do 5 g pšenične trave v prahu, ki se lahko premeša z vodo, sokom, smoothiejem ali frapeji, tudi jo lahko vključite v priljubljene sladice, saj se odlično ujema s sadjem in zelenjavo kot preliv za solato ali omako. Prinašamo vam idejo za smoothie s pšenično travo

Sestavine: 

  • 1 banana
  • a jabolko
  • 1 pomaranča
  • Nekoliko jagodičevja
  • 1 žlička pšenične trave
  • Ščepec ingverja (ali kos svežega ingverja)
  • 0,4 l vode

Priprava: 

  • Vse sestavine dajte v mešalnik in zmešajte

Konoplja

Konoplja je že dolgo časa znana po svojih prednostih in razkošni hranilni sestavi. Konoplja je bogata s prehranskimi vlakninami, ki blagodejno vplivajo na prebavne procese ter sproščajo energijo iz ogljikovih hidratov,  zaradi česa je idealna za jutranji dvig energije. Razen tega, konopljina semena vsebujejo vseh 11 esencialnih aminokislin, pomembnih za zdravje. Z nekaj drugih sestavin, bo popolna sestavina za vaše razstrupljanje, ki bo nahranila vaše mišice in možgane. Oskrbela bo vaše telo z vitaminom C in K, beljakovinami, kalijem ter z zdravimi omega-3 maščobnimi kislinami: 

Sestavine: 

Zeleni čaj

Zeleni čaj se že stoletja uporablja kot napitek, ki prispeva k  zdravju in blaginji. Zaradi svoje vsestranske narave je idealni zaveznik v procesu detoksikacije telesa. Je bogat z antioksidanti, kot sta katehni in polifenoli, ki pomagajo pri nevtralizaciji prostih radikalov. Ti antioksidanti ščitijo celice pred poškodbami in spodbujajo okrevanje telesa. Kofein, prisoten v zelenem čaju, spodbuja presnovo, kar lahko pomaga pri kurjenju kalorij in spodbujanju izgube teže. Razen tega, pospešena presnova podpira izločanje toksinov iz telesa. Zeleni čaj spodbuja zdravo prebavo in olajša proces razstrupljanja s spodbujanjem izločanja odpadnih snovi iz telesa. Ni le znan kot topli napitek, zeleni čaj je popoln tudi v smoothieju. Tukaj je še en zeleni napitek za detox telesa: 

Sestavine:

Priprava: 

  1. Dobro operite rastline v mešalniku. 
  2. Dodajte ohlajen zeleni čaj, banano in olupljene pomaranče.
  3. Vse skupaj znova zmešajte. 

Kopriva

Kopriva je najboljša rastlina za čiščenje in izboljšanje krvi. Pozitivno deluje na želodčno slinavko in pomaga pri znižanju sladkorja v krvi. Kopriva pomaga pri lajšanju težav s sečili in spodbuja delovanje črevesja. Poleg tega, kopriva vsebuje veliko železa, uspešno se uporablja pri anemiji. Po določenem času uživanja koprive,  se boste spet počutili polni energije in zdravja. Čaj iz koprive se že od starih dneh uporablja za krepitev imunskega sistema in dobro vpliva na presnovo, pomaga pa pri težavni koži. Kopriva je odlična podpora proticelulitnim tretmajem pri katerih je, s pomočjo vadb in masaž, pomembno delovati znotraj. Prav zato vam prinašamo odličen recept za smoothie iz koprive, da lahko, razen čaja, uživate v drugih oblikah tega odličnega napitka: 

Sestavine: 

Priprava: 

  • Vse sestavine zmešajte v namiznem mešalniku.

Pred začetkom kakršnega koli razstrupljanja, je pomembno vedno, da se posvetujete z zdravnikom, zlasti pa, če imate zdravstvene težave ali če jemljete zdravila. Pomladni detox je lahko odličen način za osvežitev telesa in pripravljanje za tople dne, ki prihajajo!

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite novice in zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane!  S prijavo na Novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo....

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.