Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Soda bikarbona je idealen nadomestek za kvas in pecilni prašek!

Soda bikarbona je idealen nadomestek za kvas in pecilni prašek!

Pica, pecivo, kruh - možnosti so neskončne!

Vsestranski kuhinjski prašek je odličen nadomestek za kvas ali pecilni prašek.

Vsi članki
22. december 2020.

Obstaja idealen nadomestek za kvas in pecilni prašek pri pripravi testa!

Ime mu je soda bikarbona!

Vsestranski kuhinjski prašek služi tudi kot nadomestek za kvas ali pecilni prašek. Čeprav ima kvas posebne lastnosti, ki jih ni mogoče najti v drugih sestavinah, ga lahko vseeno nadomestite s kombinacijo sode bikarbone in limoninega soka. Ko sodo bikarbono zmešamo s kislim limoninim sokom, ustvari mehurčke ogljikovega dioksida, ki pomagajo testu vzhajati. Čeprav se bodo končni rezultati nekoliko razlikovali od tistih, dobljenih z uporabo kvasa, bo ta nadomestek še vedno učinkovit.

Kvas se uporablja v številnih receptih za testo, na primer pri pici in vseh vrstah kruha, in če ste mislili, da brez njega ne morete pripraviti svojega najljubšega testa, se na srečo motite, saj obstajajo nadomestki, ki jih po vsej verjetnosti že imate v svoji kuhinji.

Pomembno je le vedeti dobro razmerje in že lahko izpeljete vsak recept!

Pri pripravi peciva ali kruha dve žllički pecilnega praška zamenjajte z žlico sode bikarbone.

Podobno lahko bikarbona nadomesti pecilni prašek pri pripravi krhkega peciva. Prav tako lahko nadomesti kvas tako, da jo zmešamo s citronsko kislino v enakih razmerjih, kar ob dodatku moke da hitrovzhajajoče testo.

Zmešajte vse sestavine, zahtevane v receptu, razen kvasa. Tudi če recept zahteva dodajanje kvasa prej, ta nadomestek dodajte na koncu, da bo kombinacija citronske kisline in sode bikarbone imela ustrezno reakcijo.

Za razliko od testa, v katerega ste dali kvas, testo, ki ste ga pripravili s sodo bikarbono in limoninim sokom, ne smete pustiti vzhajati.

Z nadomestki za kvas morda ne boste dosegli popolnoma enakega učinka, tekstura testa pa je lahko nekoliko drugačna, vendar je to najboljša alternativa če nimate kvasa.

Nekvašeni kruh, narejen s sodo bikarbono, postaja vse bolj priljubljen, zlasti med mladimi, ki si želijo hitrih in zdravih receptov. V Veliki Britaniji je postal tako priljubljen, da ima svoje ime – "soda kruh", vse zato, ker ga je izredno enostavno narediti ... Zaradi svoje gostote in čvrstosti odlično vpliva na prebavila in prispeva k delu črevesnih mišic.

Za še več zdravih nasvetov in receptov, se prijavite na naš novičnik! 

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.