Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Spoznajte kokosovo mleko in vse njegove koristi

Spoznajte kokosovo mleko in vse njegove koristi

Zato obožujemo kokosovo mleko...

Vsi članki
29. december 2022.

Uživanje kokosovega mleka je kot mini-transfuzija krvi. Namreč, molekularna struktura kokosovega mleka je enaka človeški krvni plazmi, zgolj to dejstvo dovolj govori o tem super mleku, treba pa je spoznati vse detajle o njemu in začeti uživanje, odvisno od tega, kar imate rada in kar želite. 

Kokos je energijski bogato živilo. Na 100 g živila, ima kokos celo 35g maščobe in 350 kalorij. Je bogat z vlakninami, ki na 100 g vsebuje celo 9g, se lahko pohvali tudi z vsebino kalija, fosforja, mangana, selena. V sestavi kokosovega mesa imamo tudi železo, cink in vitamin C. 

Tisto, kar je zanimivo pri kokosu, so njegove maščobne kisline. Kokosovo olje vsebuje okoli 90 % nasičenih maščobnih kislin, zaradi česa se, kljub temu, da gre za rastlinsko olje, tisto pri sobni temperaturi nahaja v trdnem stanju. 

Kokos in kokosovo mleko sta nepravično pridobila slab glas, ker vsebujejo veliko količino maščobe. Toda, če verjamemo novih študijah - ne uživanje zadostne količine maščob lahko tudi povzroča prekomerno telesno težo. Edinstvene srednje verižne maščobne kisline v kokosovem mleku dokazano pomagajo pri hujšanju, izboljšujejo odpornost, zmanjšujejo tveganje za srčnimi boleznimi ter vplivajo na pozitivno zdravje las in kože. 

Tisto, česar se moramo zavedati pri uživanju kokosovega mleka je, da en kozarec vsebuje med 300-400 kalorij.  Zato je, če se to mleko uživa vsak dan, nedvomno priporočljivo narediti določene spremembe v prehrani in izločiti nekaj dodatnih kalorij. Tisto, kar boste opazili, je specifičen okus, ki je, izmed vseh alternativ mleka, najbolj podobni kravjem mleku. 

To mleko lahko najdete v 2 oblikah - v konzervi, in v tetrapaku. Mleko v konzervi, praviloma, vsebuje večji delež čistega kokosovega mleka, kar pomeni tudi večjo energijsko vrednost. Takšno mleko je idealno za pripravljanje juh in drugih jedi, kot je na primer curry. Mleko v tetrapaku vsebuje manjši delež čistega kokosovega mleka, ter je kalorična vrednost zanemarljiva. Kokosovo mleko v tetrapaku je odlična izbira, kot dodatek smoothiejem, žitu ali kot samostojni napitek.

Za še več zdravih nasvetov in receptov, se prijavite na naš novi Novičnik. 

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.