Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Superhrana Kajenski poper - izjemno dobra začimba za vas

Kajenski poper - izjemno dobra začimba za vas

Zaklad zdravja v rdečem prahu, ki vam bo pomagal v hujšanju..

Ko ste že s kajenskim poprom obogatili okuse svojih juh in enolončnic, nekaj zdravega rdečega praha dodajte tudi v svojo "homemade" kozmetiko.

 

Čili ali kajenski poper je pridobljen iz fino metnih pikantnih papriki. Zaradi posebne sestavine, po imenu kapsaicin, je tako pikantnega okusa. Za učinkovit efekt kapsaicina v kajenskem popru se priporoča pol žličke po obroku, in najboljše bi bilo v predjedi, da se prepreči prenajedanje.

Namreč, ko popestrimo živila in jedi s kajenskim poprom bomo lažje nadzorovali potrebo za hrano ali bomo lažje shujšali. 

Kajenski poper - en najljubših začimb

Kajenski poper je odličen vir vitaminov in mineralov, vključno z vitamini A, C, E, B kompleksa, beta karotena, kalcija in kalija. Ta začimba se lahko vključi v vsakdanjo prehrano, in poleg tega, do topi kalorije, ta rdeči poper prinaša veliko prednosti za naše zdravje.

  1. Gavna aktivna sestavina kajenskega popra , kapsaicin, je močnega protirakastega delovanja, in so raziskovanja pokazala, da zmanjšuje tveganje od nastanka raka pljuč, prostate ali trebušne slinovke.
     
  2. Deluje protivnetno - zaradi kapsaicina čili vsebuje protivnetne lastnine. Kapsaicin močno blokira snov P, ki je povezana z vnetnimi procesi v telesu. Redni vnos čilija lahko prepreči nastanek artritisa. "Hranijo" našo imuniteto -živordeča boja čili paprike priča o visoki vsebnosti beta-karotena,a li pro-A vitamina. Le nekaj žličk čilija na dan bo dalo telesu dodatne odmerke vitamina C in A, ki sta bistveni za preprečevanje okužb. 
     
  3. Raziskovanja kažejo da kajenski poper lahko spodbuja delovanje prebavnega sistema, zelo pa se učinkovit pokazal pri lajšanju plinov, zgage in krčevih v trebuhu.  Po ayurvedi, pikantni okus spodbuja apetiti in izboljša hrano. Hrana, ki se dobro prebavlja, da telesu bistvena hranila in energijo, medtem ko hrana, ki se ne prebavlja dobro, ustvarja strupe. Zaradi tega, po ayurvedi, je dobra prebava bistvena za naše zdravje. 
     
  4. Osebe, ki trpijo za hipertenzijo (povišen krvni pritisk) lahko zmanjšajo potrebo po jemanju zdravil, če povečajo vnos kajenskega popra
     
  5. Pomaga pri diabetesu tipa 2 - redni vnos čilija lahko prepreči diabetes tipa 2. Redni vnos čilija zmanjšuje potrebo telesa po izločanju inzulina,s katerim se zmanjša raven sladkorja v krvi po obroku. 

Kajenski poper - neizogiben del številnih jedi in omak

Kajenski poper je neizogiben del večine jed in omak po vsem svetu, kot so fižol ali testenine in za izboljšanje okusov je dovolj le majhna količina čilija. 

Ko ste s kajenskim poprom obogatili okuse svojih juh in enolončnic ali pečene zelenjave, malo količino zdravega rdečega praha dodajte tudi v svojo "homemade" kozmetiko. Zmešajte 30ml mleka s pol žličke meda in ščepcem kajenskega popra. Dobo premešajte, nanesite na obraz, izogibajoči se območju okoli oči, in pustite da deluje 20-30 minut ter sperite. Tako boste izboljšali krvni obtok obraza in izboljšali obnovitev kože obraza ter dobili bleščeč in zdrav videz. 

In zato, kajenski poper vključite v vašo paleto začimb. Telo vam bo hvaležno!

In ne pozabite se prijaviti na naš NOVIČNIK! 

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.