Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Superhrana Zakaj so semena črne kumine tako dobra za zdravje?

Zakaj so semena črne kumine tako dobra za zdravje?

Črna kumina kot zdravilo.

Črna kumina sodi med najbolj zdravilne  rastline sveta, za njo je prerok Muhamed rekel da "zdravi vse, razen smrti", in skozi stoletja so ga uporabljali mnogi priznani zdravniki.

Semena črne kumine se uporabljajo kot začimba v Indiji, zemljah Bližnjega vzhoda, v Egiptu, Tunisu, Bangladešu. Semena črne kumine se uporabljajo za pripravljanje zelenjavnih jedi, okraševanje in aromatiziranje solat, kot tudi za okraševanje kruha in jedi z rižem. 

Toda..niso samo začimbe. So veliko več od tega. 

Črna kumina je naravni antibiotik in antivirotik, ki nima škodljivih posledic. Redno uživanje semen črne kumine lahko prispeva h krepitvi imunskega sistema in tako pomaga v boju proti raznih bakterijskih in virusnih okužb in prehladov. 

Semena črne kumine vsebujejo več od 00 kemijskih substanc, ki izboljšajo dobro zdravje. Semena črne kumine vsebujejo več vitaminov B1, vitamin B3, folno kislino, kalcij, železo, baker, cink, fosfor in mnoge druge minerale in vitamine. Zaradi visoke vsebnosti esencialnih omega-3 maščobnih kislin semena črne kumine zmanjšajo raven slabega holesterola in pomagajo pri nadzoru visokega krvnega tlaka.

Črna kumina - zdravilna rastlina in zaščitnica zdravja

Črna kumina ohranja zdravo bakterijsko floro prebavnega sistema in spodbuja delovanje jeter in ledvic. Poleg tega, semena črne kumine se uporabljajo za lajšanje motenj, kot so glavobol, zobobol, prehlad in okužbe. Če vključite semena črne kumine v prehrano, boste naredili bistven korak k zdravju, poleg tega pa tudi uživali v enkratni aromi in vonju jedi. 

O zdravilnih lastnostih črne kumine je bilo izvedenih več kot 200 raziskav, mnoge med njimi pa so osredotočene na njene učinke proti raku, odkrito je, da zaradi sterola in beta - sisterola, ki imata protirakave lastnosti, je črna kumina odlična za morebitno preprečevanje vseh vrst raka. Eno najboljših odkritij  je da uničuje celice enega najslabših oblik raka - raka želodčne slinavke. 

Črna kumina sodi med najbolj zdravilne rastline sveta, za njo je prerok Muhamed rekel da "zdravi vse, razen smrti", in skozi stoletja so ga uporabljali mnogi priznani zdravniki.

Zato so semena črne kumine ne le začimba, temveč tudi pravo zdravilo. Zdravilo, ki da lahko vključite v številne jedi. Se priporoča rahlo jih prepeči pred uporabo, lahko pa jih uživate cele ali mlete. Kombinirajte jih z medom in/ali česnom. Dodajte jih v kruh, juhe, solate, jogurt, musako, juho ali katero koli drugo jed. 

Kupite jih lahko v Tovarni Zdrave Hrane

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi8 izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane S prijavo na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Zanima vas lahko tudi...

 

 

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.