Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Najboljše tinkture zdravilnih rastlin za žensko zdravje

Najboljše tinkture zdravilnih rastlin za žensko zdravje

Tinkture rastlin, ki lahko pomagajo pri neprijetnih simptomih "ženskih težav"

Moč rastlin nikoli ni bila večja. Tinkture in rastlinski izvlečki so največji dokaz tega! Alergije, težave z dihali, hormonsko neravnotežje, nespečnost? Rastline so tukaj da vam pomagajo. Vprašajte jih!

Tinkture so popoln način da uporabimo zdravilnost rastlin. So zgoščeni rastlinski izvlečki, ki so sestavljeni iz raztopine vode in alkohola ali izključno iz alkohola (glicerola).

Drugače rečeno, tinkture so tekoči izvlečki rastlin, ki so pridobljeni z maceracijo rastlin v alkoholu. Postopek omogoča da se učinkovine izločijo v topilo in tako nastane tinktura. 

Koristnost tinktur za zdravje je odvisna od številnih sestavin, ki se uporabljajo in o njihovih lastnostih. Mnoge rastline imajo zdravilne lastnosti in se tradicionalno uporabljajo v obliki tinkture, zaradi njihove terapijske vrednost. Prednost njihovega uživanja je hitra absorpcija učinkovin v telesu. Toda, je treba omeniti, da tinkture niso zdravilne in njihova je učinkovitost lahko drugačne od osebe do osebe. 

Ko gre za tinkture za žensko zdravje, so nekatere rastline zlasti priljubljene zaradi svojih morebitnih zdravstvenih koristi. V nadaljevanju odkrijte 3 rastlinskih tinktur za žensko zdravje, ki bo pomirilo um, delovalo kot reproduktivni tonik in pomagalo pri vnetju sečil. 

Tinkture se enostavno uporabljajo, lahko se zaužijejo ali nanašajo neposredno na kožo. Pri ustnem uživanju se običajno priporoča 15-30 kapljic, trikrat na dan. 

tinktura

Tinktura plahtice - zaščitnice ženskega zdravja

Vrkuta, hkrati znana kot navadna resa, navadna plahtica, gospin plašč, največjo slavo je pridobila kot naravno zdravilo proti raznim "ženskim boleznim". Danes je tudi plahtica ena najbolj cenjenih zdravilnih rastlin v alternativni medicini. Plahtica vsebuje razne spojine: tanine, flavanoide, grenke snovi, organske kisline, sacilno kislino, eterično olje in veliko vitamina C. 

Ravno po zaslugi taninov plahtica deluje antibakterijsko in protivnetno. Alkoholna tinktura plahtice je podpora vsaki ženski v vseh življenjskih obdobjih. Lahko se uporablja za lajšanje simptomov, kot so PMS, menstrualni krči, bolečine  trebuhi, nespečnosti, razdražljivosti. Tudi se lahko uporablja za lajšanje simptomov menopavze, kot so vročinski oblivi.

Pri ženskih boleznih plahtica deluje na: 

  • boleče, neredne ali obilne menstruacije
  • vnetja in bolezni maternice
  • oslabljeno mišičje in vezivno tkivo maternice po porodu
  • ciste
  • težave v obdobju  menopavze
  • pomaga pri vnetju jajčnikov, belem pranju, glivičnih okužbah, hormonskih motnjah, neplodnosti
  • uporablja se pri boleznih, ki jih povzroča HPV 

DARvitalis ekološka tinktura plahtice je 100% naraven izdelek in ne vsebuje dodanih arom, barvil ali konzervansov, in je izdelana iz plahtice iz certificirane ekološke pridelave
Ta tinktura nastaja z ekstrakcijo aktivnih elementov rastline plahtica, za katero je znano, da prispeva k lajšanju menstrualnih bolečin, krčev in različnih vnetnih procesov, zato je posebej popularna med ženskami. Zato če imate težave z nerednimi in bolnimi menstruacijami, poiščite pomoč v naravi z ekološkimi kapljicami Darvitalis iz plahtice

tinktura od vrkute

Spoznajte blagodejnosti perujskega ginsenga - mace!

Maca je ena najbolj učinkovitih rastlin, ki poteka iz Peruja, čigavi se učinki na zdravje cenijo po vsem svetu še veliko let. Ta majhna rastlina vsebuje veliko učinkovin, ki blagodejno delujejo na zdravje, tradicionalno pa se uporabljala v ljudski medicini za: 

  • uravnavanje hormonov
  • povečanje libida in plodnosti
  • vitalnost
  • izboljšanje športne uspešnosti
  • povečanje energije
  • zmanjšanje anksioznosti

Darvitalis tinktura, narejena je iz ekološke korenine mace, ki prispeva k normalnem uravnavanju hormonov. Ne vsebuje konzervansov, barvila ali dodatnih arom. Zato, če iščete naravno tinkturo, s katero lahko uravnate hormone, preizkusite Darvitalis maca kapljice

DarVitalis eko kapi maca

Tinktura koprive - pomoč iz narave ženskem zdravju

Večina nas se že srečala s koprivo, saj je to rastlina, ki je znana po  pekočih listih, ki povzročajo pekoč občutek in mehurje, in čeprav jo mnogi vidijo kot plevel, je vse prej kot to. Kopriva se že od starih časov uporablja v ljudski medicini, in ker je možno uporabiti vsak del rastline, se uporablja za veliko tega. V ljudski medicini se verjame da kopriva: 

  • lajša glavobola in migreno
  • uravnava prebavo
  • lajša okužbe sečil
  • krepi korenino las in spodbuja novo rast
  • spodbuja cirkulacijo lasišča in uravnava izločanje sebuma
  • pomaga preprečiti kožne težave, kot je ekcem
  • dvigne nivo energije

Kopriva je odličen diuretik za ženske, saj pomaga pri izpiranju toksinov, ki povzročajo okužbe sečil, h katerim so ženske genetsko bolj nagnjene.Pomaga pri okužbah sečil in vnetju mehurja. Lajša slabokrvnost, zmanjšuje bolečine v sklepih, izboljšuje zdravje kože, las in kosti, zlasti pri ženskah. Izboljša tudi delo prebavnega sistema in nasploh močno pozitivno vpliva na telo. Lajša spomladanske simptome senenega nahoda in alergij.

Kopriva je ena izmed naravnih bojevnikov za zdravje lasišča in lepoto las, zato jo lahko najdemo v različnih šamponih, ampak je pomembno telo tudi v notranjost nahranjeno, zato so DARvitalis kapljice idealna rešitev.

Tinktura iz koprive se lahko uporablja največ 4 tednov zapored, Ko z vsemi rastlinskimi pridelki, je treba narediti pavzo da bi se telo odpočilo. Tako boste s ponavljajočo uporabo dosegli boljše rezultate, saj se telo ne bo navadilo na stalne količine. Po pitju ene stekleničke (50 ml) je potreben 2-tedenski premor, po drugi steklenički pa je potreben premor 2 meseca.

Več informacij o tinkturi preberite v našem prejšnjem besedilu

davitalis kapi koprive

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane!  S prijavo na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.