Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Zdravilne rastline za zdravje - spoznajte najboljše rastlinske izvlečke!

Zdravilne rastline za zdravje - spoznajte najboljše rastlinske izvlečke!

Rastlinski izvlečki za rešitev zdravstvenih težav.

Uporaba rastlin v zdravilne namene je tara koliko je staro tudi ljudstvo. Razni rastlinski izvlečki so predstavljali osnovo medicinskih tretmajev, zaradi svojih blagodejnih lastnosti pa so pomemben del fitoterapije in naravne medicine. 

Vsi članki
23. julij 2023.

Eno najstarejših zapisov o rastlinah z zdravilnimi lastnostmi poteka iz zapisa kitajskega cesarja Shennonga, zannega tudi kot Shen-neug pen ts'ao ching, ki je napisano okoli 3700. leta pred novo ero. V tem je opisano okoli 200 rastlin z zdravilnimi lastnostmi. Shennong pa je za konec napisal, da "moč telesa leži v sokovih rastlin". 

Uporaba rastlin v zdravilne namene in ohranjanje dobrega zdravja ima dolgo zgodovino, ki sega v civilizacije Mezopotamije in Egipta. Da bi maksimalno izkoristili to moč, si je človek domislil različne načine ekstrakcije, vključno s pripravki, kot so čaji in rakije, ali rastlinske kapljice iz izvlečki. 

Zdravilne rastline za zdravje

Zdravilne rastline se pogosto uporabljajo za izdelavo rastlinskih kapljic, ki se lahko spremenijo kot zdravila. Ti pripravki so pridobljeni iz rastlin skozi posebne tehnike ekstrakcije, ki omogočajo izločanje učinkovin in zdravilnih lastnosti rastlin. 

Rastlinske kapljice so tekoči pripravki, ki vsebujejo koncentrirane izvlečke zdravilnih rastlin. Lahko se uporabljajo peroralno, obično se zmešajo z vodo ali z drugimi tekočinami, ali se lahko lokalno nanesejo na kožo ali sluznico. Odvisno od rastline in namena, rastlinske kapljice lahko imajo različne terapijske učinke, kot je lajšanje simptomov bolezni, spodbujanje imunskega sistema ali pomirjanje vnetja. 

V nadaljevanju spoznajte različne rastlinske izvlečke , ki blagodejno vplivajo na zdravje. 

Konopljika - za ravnotežju hormonov

Konopljika, Vitex agnus-castu, grm višine 1-2 metri, vijolično-modrih cvetov samoniklo raste na Sredozemlju, južni Evropi in centralni Aziji. V fitoterapiji se uporabljajo eterično olje in tinktura sadežev konopljike, ki je klinično potrjeno zdravilo za ženske z menstrualnimi motnjami. 

Soria Natural Konopljika XXL je prehransko dopolnilo v obliki brezalkoholnih kapljic, ki vsebujejo tekoči izvleček plodov biološki pridelane  konoplje z dodatkom cinka in vitamina B6 v rastlinskem glicerinu. Ne vsebuje hormone - njeno delovanje se temelji na zmanjšanju izločitve prolaktina preko dopaminergičnih nevronov, s čimer je vzpostavljeno ravnovesje progesterona in estrogena v menstrualnem ciklu- zmanjša se estrogen, FSH, prolaktin, iin povečuje progesteron.

 Prsasta konopljika pomaga v vzdrževanju dobre volje pred in po menstrualnem ciklu in lajša težave s PMS-om. Cink ima vlogo v plodnosti in reprodukciji, medtem ko Vitamin B6 prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti ter ima vlogo v regulaciji delovanja hormonov. Prispeva tudi k delovanju živčnega sistema, normalnega psihološkega delovanja in k ustvarjanju rdečih krvnih celic.

Torej uporaba konopljike ima naslednje indikacije: 

  • prispeva k lajšanju simptomov PMS (občutljivost dojk, napihnjenost, razdražljivost, utrujenost, glavobol ()
  • Priporočljivo za povišan prolaktin
  • priporočilo pri mastodoniji
  • priporočamo pri nizkem progesteronu
  • priporočilo za akne, ki jih povzroča hormonsko neravnovesje
  • Kakovnost izdelka je zagotovljena z ISO in GMP standardi ter s proizvedenim nadzorom v vseh fazah priprave. Kapljice  so primerne  za odrasle in ne vsebujejo sladkor, gliten, umetna barvila in konzervansov. Primerne so tudi za vegane. Kupite jih lahko tukaj.

konopljika

Ginko- rastlina za spomin in cirkulacijo

Ginko je ena najstarejših zdravilnih rastlin tradicionalne kitajske medicine, uporablja se več kot 5000 letih. Danes velja za najbolj raziskano in najbolj uspešno zdravilno rastlino. 

V tradicionalni kitajski medicini se uporabljajo različni pripravki iz listov, uporabljajo se pa za izboljšanje cirkulacije krvi, za zdravljenje bolezni krvnih žil. Čeprav se pripravki iz ginka na trgu nahajajo v obliki čaja, tablet, kapsul in tinktur, velja za najbolj učinkoviti izvleček listov ginka. 

Glavne lastnosti  Soria Natural naravnega izvlečka ginka

  • pomaga k izboljšanju spomina
  • prispeva k normalni cirkulaciji v stanju slabe periferne cirkulacije (hladne okončine ali mravljinčenje)
  • priporočilo za Alzheimerjevo bolezen
  • priporočamo pri cerebrovaskularni insuficienci

Ta rastlina se uporablja za izboljšanje funkcije možganov tudi kot pomoč pri intelektualnem trudu. 

Pomaga tudi pri zmanjšanem obroku krvi, zlasti pri starejših ljudeh, ki zajemajo izgubo spomina, glavobol, zvenenje v ušesih, težave v osredotočenost in težave sluha. En izvleček ginka je zadosten za okoli 2 uporabi. Za najboljše rezultate se priporoča uporaba najmanj 2 meseca. Kupite ga lahko tukaj.

ginko soria natural

Artičoka prispeva k zdravju jeter

Imate radi maščobne in bogate obroke in ne morete se upreti dobrem vinu? Vaše je telo zato preobremenjeno. Najbolj priljubljena rastlina je v takih primerih pravzaprav artičoka. 

Artičoka pomaga ledvicam da izločijo strupene snovi. Poleg tega znižuje raven holesterola in triglicerida v krvi. Artičoka je odlična za odpravljanje tegob, ki so povzročene s slabo prebavo (slab zadah, zaspanost po obroku, napenjanje in bolečine v trebuho), poleg tega pa preprečuje vzdrževanje vode v telesu. 

Soria Natural Artičoka kapljice so naravni izvleček iz listih biološki proizvedene rastline v brezalkoholni raztopini - mešanici rastlinskega glicerina in prečiščene vode. 

Uživanje kapljiv priporoča se osebam, ki so zboleli za diabetesom, saj zmanjša dviganje ravni glukoze v krvi, vendar tudi osebam, ki imajo poškodovane ledvice ter trpijo za protinom. Poleg tega: 

  • prispeva k pravilnemu delovanju jeter in žolča
  • prispeva k pravilni razgradnji holesterola (LDL)
  • priporočamo za hiperholesterolemijo
  • prispeva k normalnemu delovanju prebavnega sistema
  • priporočilo v zaporu
  • priporočilo za težave z napihnjenostjo

Soria Natural kapljice ne vsebujejo barvil, konzervansov ali alkohola. En izvleček artičoke zadostuje za približno dva tedna uporabe. Za najboljše rezultate je priporočljiva uporaba vsaj dva meseca.

artičoka

Pasiflora - rastlina za pomirjanje in boj proti nespečnosti

Pasijonka je zelnata vzpenjača z golimi, tankimi, rahlo razbrazdanimi stebli, dolgimi do devet metrov, s premenjalno razporejenimi listi, doma v Severni, Srednji in Južni Ameriki. Pripisujejo mu pomirjevalne, pomirjevalne, spazmolitične in blažilne lastnosti, ljudsko zdravilstvo pa ga uporablja za uravnavanje srčnega utripa, podobno kot glog. Uporablja se za zdravljenje trdovratne nespečnosti, Parkinsonove bolezni, epileptičnih napadov in histerije.

Južnoameriški in severnoameriški Indijanci uporabljali so pasijonko za zdravljenje živčnega nemira, kot sredstvo za pomirjevanje, pri nespečnosti, epilepsiji in občutku tesnobe. Pomagal je tudi pri zdravljenju zobobola, glavobolov in menstrualnih krčev. V brazilskem in narodnem zdravilstvu tudi dan danes se uporablja za uravnavanje srčnega utripa in kot pomirjevalo.

Psiflora se uporablja za: 

  • nespečnosti (v primeru nespečnosti. en odmerek se jemlje po popoldanskem obroku, drugi a pred spanjem=
  • tahikardijo psihogenih vzrokov
  • anksioznost
  • stres

Pasifloro v obliki izvlečka ali kapsul lahko kupite v naši spletni trgovini. Učinkovit dnevni odmerek je 1 ml (25 kapljic) trikrat na dan, razredčen v vodi ali soku. 

Izvleček koprive za zmanjšanje vnetnih procesov

Grški modrec Fanias je pisal o njeni zdravilnosti, stari Rimljani pa so si s koprivo mazali revmatične sklepe. Na severu so si v kočah mazali telo s koprivami, ker so tako lažje prenašali mrzle zime.

Kopriva je odlična "hrana" za kri, ker jo zaradi vsebnosti zdravilnih snovi, prečiščuje in obnavlja. Spodbuja delovanje celotne presnove, uspešno pomaga pri težavah z mehurjem in sečili, diabetikom pomaga pri težavah z žolči, jutro, s trebušno slinavko. Svojim učinkovinam pomaga tudi pri ledvičnih kamnih, ker preprečuje njihov nastanek. 

Vsebuje veliko železa, magnezija, kalija, fosforja, rastlinske hormone, sekretin, škrob, taninsko kislino, vitamine A, b2. K, C, acetilkolin in veliko mineralnih snovi. 

Soria Natural Kopriva je naravni izvleček iz listov biološki proizvedene rastline v brezalkoholni raztopini - mešanici rastlinskega glicerina in prečiščene vode. Učinkovita je pri vnetju sečil in revmatoidnem artritisu ter prispeva k preprečevanju ledvičnih kamnov na popolnoma naraven način brez škodljivih umetnih barvil, konzervansov in drugih dodatkov. 

ekstrakt koprive

Njivska preslica - rastlinski diuretik

Njivska preslica (lat. Equisetum arvense) je  naravni izvleček iz listih biološki proizvedene rastline v brezalkoholni raztopini - mešanici rastlinskega glicerina in prečiščene vode. 

Vsebuje visoko vredne silicijske spojine mangan, kalij, železo, flavonoide, fitosterole. glikozide, fenolne in akonitične kisline. 

Sposobna je absorbirati edistvene minerale iz tla  kot je silicijev dioksid, ki jih ni zlahka najti v drugih rastlinah. Zaradi velikega deleža mineralov in drugih hranil preslico imenujemo tudi rastlina, ki remineralizira telo. Preslica je znana tudi kot eden najmočnejših zeliščnih diuretikov, saj lahko poveča izločanje vode iz telesa tudi do 30 odstotkov.

Uporaba njivne preslice ima naslednje indikacije: 

  • priporočilo pri okužbah sečil in draženju sečil
  • prispeva k procesu celjenja kože
  • priporočamo za razpokane lase in nohte ter stanjšano kožo
  • priporočamo za suho kožo in akne

En Izvleček preslice zadostuje za 2 tedna uporabe. Kupite ga v spletni trgovini Tovarne Zdrave Hrane.

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.