Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Naravna kozmetika Naravna sredstva, ki preprečujejo pretirano potenje

Naravna sredstva, ki preprečujejo pretirano potenje

Pretirano potenje lahko povzročijo situacije kot je stres in napetosti

Potenje je naravni proces, vendar veliko ljudi trpi zaradi prekomernega znojenja, kar lahko povzroči težave s samozavestjo.

Potenje je zdrav način na kateri se naše telo znebi toksinov in na kateri se uravnava telesna temperatura, vendar je za številne ljudi to resna težava, ker jih ovira pri vsakodnevnemu življenju. Zlasti ko pridejo toplejši dnevi. 

Temperature rastejo vse več in več, marsikdo pa bo občutil vse bolj vlažne majice, ki jih spremlja neprijeten vonj. Še posebej pod pazduhami. Čeprav je potenje normalno, se nekateri pretirano potijo. In imajo težavo s tem. Morda je to stvar preteklosti. Po temi nasveti in uporabi različnih naravnih pripravkov.

Prekomerno potenje pod pazduhami in drugimi deli telesa je normalno pri: 

  • telesnem naporu (na primer med športom, bolj izrazito pri moških kot pri ženskah),
  • visokih telesnih temperaturah
  • večplastnih oblačil
  • boleznimi, povezanimi z vročino. 

Pri nekaterih ljudeh se prekomerno potenje pojavi zaradi genetskega dejavnika ali debelosti. Nenadna hiperhidroza ima lahko tudi psihološke vzroke, kot so:

  • nervoza
  • tesnoba
  • stres

Kot vedno, obstajajo določene naravne metode,s katerimi lahko poskušate preprečiti ojačano potenje. 

Naravna zdravila proti prekomernega potenja

1. Pijte veliko več vode

Hidracija vzdržuje nizko temperaturo telesa, s čimer se preprečuje potenje. Poleg tega, je voda bistvena za naše zdravje, zlasti v vročih dneh. Nezadosten vnos vode lahko povzroča motnje v koncentraciji in razpoloženju, glavobole in prebavne motnje, ker voda sama odpravlja vse strupe iz telesa. 

2. Jabolčni kis in žajbljev čaj proti potenju

Jabolčni kis deluje kot naravni dezodorant, ker uničuje bakterije. Dovolj je da enkrat dnevno z njim obrišete pazduhe. Suho vato prepojite z mešanico jabolčnega kisa in vode (2:1) in obrišite površine telesa, ki se prekomerno potijo. To naredite vsako večer pred spanjem. 

Z jabolčnim kislim, žajbljem čaj je lahko odlična rešitev za prekomerno potenje. Žajbelj je bogat z magnezijem in vitaminom B, ki zmanjšuje dejavnosti žleza znojnic. Žajbelj skuhajte v topli vodi, pustite da se ohladi in potem zaužijte. 

3. Sprememba prehrane

Prehrana  veliko vpliva na količino potenja kot tudi na telesne vonje, ki jih izločamo. Na primer, uživanje zelo začinjene in močne hrane, kot sta česen in čebula, lahko povzroči čezmerno potenje in povzroči neprijeten telesni vonj. Prehod na bolj zdravo prehrano morda ne bo ustavil prekomerno potenje, vendar bo izboljšalo vonj vašega telesa. Začinjena hrana je ena očitnih krivcev za potenje. Namreč naše telo na začinjeno hrano reagira enako kot na sonce - poskuša ohladiti telo tako da se prekomerno poti.

4. Soda bikarbona kot dezodorant

Dodajte ščepec sode bikarbone v nekoliko vode in nanesite jo pod pazduhami. Vtrite kožo in pustite da se osuši ter s suhim papirnatim robčkom odstranite odvečni ostanek prahu. 

5. Naravni dezodoranti

Naravni dezodoranti brez aluminija, parabenov in škodljivih sestavin so prijatelji vašega telesa, in so sovražniki prekomernega potenja. Kot alternativa, obstajajo certificirani ekološki pripravki, ki sploh ne vsebujejo sintetičnih sestavin. Naravni dezodoranti ne vsebujejo nevarnih kemikalij, delujejo enako, če ne tudi boljše od komercialnih pripravkov. Zaradi delovanja eteričnih olj pomirjajo kožo in nevtralizirajo neprijeten vonj znoja, pri čemer ne ovirajo delovanje žlez znojnic. 

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane!  S prijavo na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.