Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Naravna kozmetika Najboljša naravna kozmetika in olja za nosečnice in doječe matere

Najboljša naravna kozmetika in olja za nosečnice in doječe matere

Naravno in varno.

V času nosečnosti večini žensk koža, lasje in nohti izgledajo boljše no kadarkoli prej. Toda, celulit, ta sovražnik ženske lepote, napada prav nosečnice, tudi kot strije in razpokane kapilare, Izvedite kako jih olajšati s pomočjo narave!

V času nosečnosti koža prehaja skozi številne spremembe, na telesu (trebuh, stegna, prsi) ter posebej na obrazu. Z druge strani, vsak izdelek, ki ga daste na kožo lahko pride v krvni obtok, in prispe tudi do fetusa, zato strokovnjaki nasvetujejo, da ste previdni z jemanjem kozmetičnih izdelkov. 

Tisto, čemur bi se med nosečnostjo morali izogniti ko gre za kozmetične tretmaje so: vsem, kar uporabljate proti celulitu (izmed piling, krem in losjonov), globinskim pilingom (kemijski), močni tretmajem za zdravljenje aken in "ravnanje" gubic, izdelkom za samoporjavitev in vse vrste beljenja od las do zob in ličil (podlaga, puder, rdečilo, šminka in vrsta drugih izdelkov vsebujejo svinec in druge sporne sestavine).

V nosečnosti večini žensk koža, lasje in nohti izgledajo boljše no kadarkoli prej. Toda, celulit, ta sovražnik ženske lepote, napada prav nosečnice, tudi kot strije in razpokane kapilar. Zato tu prihaja narava in vse njene blagodejnosti. 

Glede na to, da so kemični tretmaji in ostri izdelki proti aknam prepovedani, so odlična izbira lešnikovo olje, jojobino olje in avokadovo olje, najbolje pa je, da mešanico 2-3 olj pripravite sami.Če pa imate težave s suho in občutljivo kožo, arganovo olje in mandljevo olje ter shea maslo vam bodo najboljši prijatelji. Tu se lahko igrate in naredite mešanico olja.

nutrigold shea maslo

Naravna nega za strije v nosečnosti

Celo 75 do 90 % nosečnic opazi strije na svoji koži najpogosteje med 6 ali 7 mesecem nosečnosti. Težavna območja za strije so trebuh, prsi, stegna, pas in zadnjica. Poleg uživanja hrane bogate z vitamini E in C, kožo redno vlažite.  Shea maslo, kokosovo olje in mandljevo olje vam lahko pomagajo preprečiti strije, vendar bodite previdni na kakovost olja in na to, ali so olja hladno stisnjena.  

nutrigold ulje badema

Z mandljevim oljem, vsekakor preizkusite tudi ekološko kakavovo maslo, ki omehča in ščiti ter hrani suho kožo. Zlasti se priporoča pri preprečevanju, nastanku strij in da izboljša prožnost kože. 

Celulit v nosečnosti - obstaja naravna rešitev!

Ker se je treba izogniti kozmetičnim pripravkom za odstranjevanje celulita, je najboljše obravnavati celulit z eteričnimi olji in rastlinskimi olji. Kot zelo dobra kombinacija, se je pokazala mešanica lešnikovega olja in eteričnega olja. Na vsakih 100 ml pripravka se dodaja 20 kapljic eteričnega olja semena korenja. Ta pripravek se priporoča od 3. meseca nosečnosti in z rahlim masiranjem in redno uporabo, morda ne bo odstranil ves celulit, vendar bo preprečil ustvarjanje novega. 

Ko pridejo toplejši dnevi, je treba paziti tudi na sončne žarke. Ker je koža v nosečnosti zelo občutljiva, tista pogosto lahko reagira z alergijsko reakcijo na kemijske UVA/UVB filtre, zato se priporoča uporabljati kreme z zaščitnim faktorjem 30 ali več, ki hkrati vsebujejo naravno mineralne filtre, kot je titanovog dioksida in cinkovega oksida.

Naravni pilingi in maske za obraz za nosečnice

Da bi preprečili možne reakcije, vam priporočamo veliko varnejšo in poceni različico. Za piling obraza izberite nekoliko nežnejšo teksturo ter v oljčno ali sončnično olje dodajte koruzni zdrob, otrobe ali sok. V našem zdravem kotičku lahko najdete  veliko receptov za naravno kozmetiko, kreme in maske za obraz, ki so popolnoma varne za nosečnice. Nekatere izmed naših priljubljenih izpostavljamo v nadaljevanju: 

Čeprav se boste morali odpovedati večine tretmajev in kozmetičkih pripravkov, če ste noseči ali dojite, se obrnite naravi, ker se v njej nahaja veliko kakovostnih sestavin, ki vam bodo pomagale na potu do zdravih in sijajnih las in kože obraza in telesa. 

karite shea maslo

Za dodatne zdrave recepte in nasvete, se prijavite na naš Novičnik 

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.