Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Superhrana Super hrana kot zdravilo za zdrava in čista jetra

Super hrana kot zdravilo za zdrava in čista jetra

Enostavni ukrepi, s katerimi lahko zaščitimo jetro so zdrava prehrtana in fizična aktivnost.

Prehrana za zdravje in čiščenje jetra mora biti bogata z zelenjavo in sadjem, žiti, stročnicami, oreščki, semeni in s super hrano. 

Super hrana ne leti po zraku in ne rešuje ljudi kot Superman, vendar vas lahko rešuje, če gre za zdravljenje ali preprečevanje bolezni, zato ker daje telesu vrhunsko hranilno podporo. 

Ker so jetra odgovorna za proizvodnjo žolča, druge oblike razstrupljanja, ki je presnovno potrebna za razgradnjo in asimilacijo maščob in beljakovin iz hrane, je izjemno pomembno, da vaša jetra vzdržujete na predpisan način. Če jetra ne funkcionira dobro, vaše telo ne bo v možnosti da se očisti in absorbira hranljive snovi. 

Katero super hrano naj uživamo?

Če želite izboljšati zdravje svojih jeter, morate vključiti te super hrane v svojo prehrano: 

Pegasti badelj se uporablja za zaščito, popravljanje in zdravljenje jeter. Poiščite pegastega badlja v obliki prehranskih dopolnil ter vzemite 140 mg dvakrat na dan ali zaužijte nekoliko skodelic čaja iz pegastega badlja ( do 3 skodelic na dan). V primerih težke poškodbe jeter , zaradi prekomernega vnosa alkohola, izvleček pegastega badlja lahko popravi poškodovana jetra če prenehate z alkoholom. 

Tudi pri primeru zastrupitve z gobami lahko pegasti badelj dobesedno reši življenje in omogoči normalno delovanje jeter. Poleg tega pa ima tudi protirakave lastnosti in se uporablja za zdravljenje nekaterih tipov hepatitisa. 

Olje pegastega badlja je super hrana za bolj zdravo jeter

Olje pegastega badlja ne povzroča alergije in ima številne koristi za zdravje telesa, kot pri notranji tako tudi pri zunanji uporabi.

Hladno stisnjeno olje pegastega badlja se lahko pohvali z vsebino omega-3 in omega-6 maščobnih kislin. Poleg tega je bogat s klorofilom, karatenoidi, tokoferoli (vitamin E) fosfolipi in s silimarinom ter ne vsebuje holesterola. 

Glavna naloga jetra je odstranjevanje teh škodljivih snovi iz telesa, toda če so se v našem telesu nakopičile škodljive snovi, jetra bo potrebovala pomoč skozi našo prehrano. Kurkuma je začimba, ki je temeljito raziskana zaradi učinkovitega delovanja v procesu razstrupljanja jeter.

Modro-zelene alge, kot je spirulina se lahko pridelujejo v nadzorovanih pogojih. Druge so vzgojene v naravnem okolju, kjer obstaja večja verjetnost kontaminacije z bakterijami, težkimi kovinami in nastajanjem toksinov, ki te bakterije napadajo jetra (mikrokistine). Za modro-zelene alge se trdi, da so odličen vir beljakovin. 

Laneno olje in olje kokosa za zdravje jeter

Kokosovo olje je najboljše olje, ki ga lahko najdete v naravi. Maščobne kisline iz kokosovega olja telo pošilja neposredno v jetra, kjer se spreminjajo v energijo. 

Kokosovo olje pospešuje presnovo in kurjenje kalorij, zaradi česa je popolno živilo za hujšanje. Ekstra deviško kokosovo olje ima antibakterijske in protivirusne ter proti glivične lastnosti. Razen kokosovega in lanenega olja, bo pomagalo pri filtriranju odvečnih hormonov in pomagalo bo jetri da bolj učinkovito opravlja svoje funkcije. 

Artičoka je znana kot naravno zdravilo za uravnavanje maščobe v krvi, uporablja se pri ledvičnih, dihalnih in kožnih boleznih, diabetesu, protinu in revmi ter pri zastrupitvi alkoholom, nikotinom in zdravilom. Na splošno se priporoča za razstrupljanje in krepitev telesa. 

artičoka

Od listov do artičokinih korenin se lahko pripravlja čaj, tinktura, zdravilno vino, ponuja pa se tudi v obliki prehranskih dopolnil, v izvlečkih in kapsulah

Če želite še več zdravih nasvetov in receptov, se prijavite na naš Novičnik S prijavo na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.