Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Superhrana Magnezij - učinkovit za zdravljenja številnih bolezni

Magnezij - učinkovit za zdravljenja številnih bolezni

Magnezij je bistven za delovanje telesa.

Danes strokovnjaki vse več opozarjajo na dejstvo, da zaradi pomanjkanja magnezija v telesu trpijo vsi, zdravi in bolni.

Magnezij ima širok način uporabe in igra glavno vlogo v človeškem telesu. Magnezij je esencialni mineral, ki se nahaja v vsaki celici telesa ter je nujen za številne biološke funkcije. 

Za začetek je treba vedeti, da je kalcij bistvenega pomena za zakostenevanje in visok vnos kalcija ščiti pred boleznimi, kot sta osteoporoza in karies. Toda, če se kalcij ne jemlje z magnezijem, lahko povzroča več škode kot koristi. Za absorpcijo kalcija je potreben magnezij, in če ga ni, se neabsorbiran kalcij kopiči v elesu, največ v kosteh in na sklepih. 

Brez dvoma je magnezij izjemno pomemben  za telo, saj vpliva na aktivnosti več od 300 encimov ter se v skladu s tem vključuje v skoraj vse procese v našem telesu. On sodeluje pri aktivaciji encimov, ki so pomembni za replikacijo in popravljanje DNA. 

Danes strokovnjaki vse več opozarjajo na dejstvo da od pomanjkanja magnezija v telesu trpijo tudi zdravi in bolniki. 

Verjame se, da je dnevna potreba telesa za magnezijem približno 375 mg, Ker ga telo ne more samo sintetizirati, ga lahko vnašamo z živili. 

Pomanjkanje magnezija v prehrani je danes zelo pogost in v določeni meri večina ljudi trpi ta pomanjkanjem magnezija. Do pomanjkanje ne pride zaradi enoličnega načina prehranjevanja, temveč tudi zato, ker sadje in zelenjava iz komercialne reje vsebujejo zelo malo magnezija.

Vrste magnezija, ki se pogosto uporabljajo kot prehranska dopolnila vključujejo magnezijev citrat, magnezij kelat, magnezijev glicinat in druge. Različne vrste imajo različno absorpcijo in vpliv na telo, zato je pomembno izbrati ustrezno vrsto magnezija po posameznih potrebah in preferencah. 

Magnezij, ki ga v telo vnašamo s hrano, se v želodcu spreminja v magnezijev klorid, ki so ga mnogi zdravstveni delavci zaradi svoje jakosti in učinkovitosti priznavajo kot "glavno magnezijevo spojino" za hrano in lokalno uporabo. 

To je razlog, zaradi katerega ga lahko vnašam neposredno, brez nobenih škodljivih stranskih učinkov. 

Čeprav so odlični viri magnezija, ajda in bulgur, kakav, fižol, lan in oreščki, je dobro da magnezijev klorid vnašamo tudi neposredno. 

S številnimi prednostmi, je magnezijev klorid odličen proti različnim okužbam, blagodejno pa deluje pri številnih drugih boleznih in težavah, kot so težave prebavil, pri aknih, ekcemih, luskavici, astmi, senenem nahodu, impotenci, bolezni prostate, Parkinsonova bolezni in težavah s cirkulacijo.

Magnezij klorid

Ta pomlajevalec telesa, ki pomaga lahko tudi pri kačinem strupu, se zelo lahko uživa. 

V stekleničko je treba dati 33 g magnezij klorida. Noter vliti 1 liter mlačne vode ter stekleničko zaprt in dobro pretresti, da se zmes premeša. Zmes lahko staja v hladilniku, ali pa ni treba. Ni roka uporabe, dnevni odmerek je od 0,5 do 1 dcl. 

Razen magnezijevega klorida, tukaj je zelo koristen magnezijev citrat, ki je sestavljen iz magnezija in citronske kisline. Se tudi dobro absorbira, vendar je nekoliko lažjega odvajalnega učinka v primerjavi z magnezijevim kloridom, kar je lahko koristno za tiste, ki želijo pomoč pri uravnavanju čreva. 

Magnezij klorid

Enkrat na dan je dovolj raztopiti 2 g magnezija v najljubšem soku ali limonadi in opazili boste čarobne učinke tega minerala. 

Veliko je naravnih prehranskih dopolnil, ki so veliki prijatelji vašega zdravja. Izvedite kako vam lahko pomagajo tudi: 

Uporabljate magnezijev klorid? In citrat? Kakšne so vaše izkušnje?

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane!  Ob prijavi na novičnik pridobite 10% popusta za prvo naročilo. 

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.