Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Superhrana Žlička kumina v prahu za okusnejše jedi in za zdravo hujšanje

Žlička kumina v prahu za okusnejše jedi in za zdravo hujšanje

Razen v jogurtu, se kumin lahko doda tudi v solato ali razne make in namaze.

S kuminom lahko pomagamo telesu, da se znebimo odvečne maščobe in tudi znižamo raven slabega holesterola.

Čeprav je skromnega videza, je ostrega okusa, da jedem posebno aromo. Pogosto se povezuje z mehiško kuhinjo. in se rada uporablja po vsem svetu. Posebej se ceni na vzhodu, kjer je bistvena sestavina curryja. Vse tole je kumin - začimba, ki navdušuje!

Kaj je kumin?

Kumin je seme majhne, travnate rastline iz družine umbelliferae, poteka pa samo na enem mestu, nižini Nila v Egiptu, temveč se že dolgo časa goji v večjih vročinah  - vzhodnem Sredozemlju, Severni Afriki, Indiji, Kitajski in Ameriki. Pred najmanj 4000 leta v Egiptu in minojski Kreti se uporablja v zdravilih. Rimljani so ga uporabljali na enak način, kot mi uporabljamo poper. V srednjem veku je kumin bil priljubljen v Evropi, vendar je njegovo mesto postopoma nadomestila kumina. Je, treba je poudariti da kumina in kumin nista enaki semeni!

To, navidezno navadno seme, je veliko več, ko se govori o vplivu na zdravje. Vsebuje velike količine železa, minerala, ki v veliki meri pomaga telesu, glavna pa je sestavina hemoglobina, ki transportira kisik iz pljuča v vse celice v telesu, ter je ta del encimov za spremembo energije in za spodbujanje presnove. Železo je varuh imunskega sistema. 

Kumin za hujšanje

Poskušate izgubiti odvečne kilograme na vse načine Morda vam rezultati novega raziskovanja pomagajo. Namreč, kumin v prahu lahko pomaga telesu pri odstranjevanju maščobe ter zmanjšati raven slabega holesterola. Najbolj zanimivi del te zgodbe je dejstvo, da gre za samo eno čajno žličko prahu na dan, da se doseže idealni rezultat. Kumin je začimba, ki je bogata s fitosterolom, substanco, ki zmanjšuje absorpcije holesterola v telesu. Avtorji raziskovanja verjamejo, da ta začimba lahko tudi pospeši presnovo. 

Zaradi vsebine kofeina, vitamina C in bogatih esencialnih olj, ki hkrati spodbujajo in razstrupljanju, je kumin izjemno koristen zaradi raznih okužb dihalnega sistema, prehlada in drugih stanj, pri katerih je treba zmanjšati zamašenost dihali. Od drugih možnih zdravstvenih plusev, je treba omeniti, da kemopreventivno vpliva na določene vrste raka. ki je v tem trenutko dokazano le laboratorijski. Ima tudi pozitivne učinke na doječe matere, osebe šibkega imunskega sistema in osebe s kožnimi bolezni, ki jih je treba večja količina vitaminov, mineralov in esencialnih olja iz kumina. 

V kuhinji največ uporabljamo kumin v prahu ter finejše ali grobo zdrobljen kumin. S kuminom se začenjajo jedi iz ribe in morskih sadežev. Zaradi svoje prijetne  arome, ima kumina v jedeh svetovnih kuhinj, kot je indonezijska ali indijska kuhinja. Najbolj znana jed, v katerem uporabljamo kumin je mehiška kuhinja, in sicer jed chilli con carne. 

Pred začenjanjem jedi, je dobro kumin malo prepražiti, da bi se razvila polna aroma. Kumin vsebuje eterično olje ter pomaga pri napihnjenosti, slabi prebavi in driski. Razen v jogurt, se kumin lahko doda tudi v solato ali razne omake in  namaze, kot so humus ali tofuneza.

Kje kupiti kumin v prahu?

Kumin v prahu lahko kupite v naši spletni trgovini. Če pa bi ga raje kupili v naši fizični trgovini, je tukaj seznam vseh naših poslovalnic. 

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane Ob prijavi na novičnik, pridobite 10% popusta na prvo naročilo.

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.