Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Superhrana Lanena moka topi odvečne kilograme in obogati različne obroke

Lanena moka topi odvečne kilograme in obogati različne obroke

Lanena moka ne vsebuje gluten in je popolna za ljudi, ki imajo težave z glutenom.

Ker se LCHF in paleo prehrana temeljita na predpostavki, da se vse začne pri črevesju, je lanena moka,  zaradi svojih lastnin, popolno živilo. 

Lan težko uporabimo v obliki semen, saj ima debeli zunanji ovoj in se težko razgradi v telesu. Zato se priporoča uživanje lanene moke, 100% naravne pridobljene iz mletih semen. Lanena moka čisti črevesje in spodbuja rast dobrih bakterij, ter je popolna pomoč za zdravo hujšanje.

Z metodo uživanja lanene moke v 3 tednih, boste popolnoma očistili debelo in tenko črevesje od večletnih oblog in boste popolnoma ohranili črevesno mikrofloro.  S to metodo boste omogočili hitro normalizacijo teže in topljenje maščobnih oblog. Ta pozitivno vpliva na regulacijo lipidne presnove, absorbira in preprečuje strupe v telesu ter zmanjšuje raven holesterola v krvi. 

Če poskušate shujšati ali izboljšati vaše prehranske navade, je lanena moka ena izmed živil, ki jo redno vključite v prehrano. 

Lanena moka je bogata s hranili, ima številne zdravilne lastnosti in je odlični nadomestek za belo moko. Ne vsebuje glutena ter je popolna za ljudi, ki ne prenašajo glutena. Pogosto se uporablja za izboljšanje prebave in lajšanje zaprtja. Lahko tudi pomaga v zniževanju slabega holesterola in s tem tudi izboljša zdravje srca in krvnih žil. 

Lanena moka je bogata z vlakninami ki uravnavajo raven sladkorja v krvi. Vsebuje celo 25%, od česa  je 12% posebna sluz, ki znižuje holesterol. Zdravo črevesje vas bo pripeljalo do ravnega trebuha. Lanena moka deluje odvajalno, ter tako čisti črevesja pred oblogami in strupi ter spodbuja rast dobrih bakterij. 

Številni so blagodejni učinki lanene moke: zniža slab holesterol, stabilizira sladkor v krvi, krepi zdravje šrčno-žilnega sistema, izboljša prebavo, ščiti sluznico  črevesja in ohranjuje črevesno floro (vnetne bolezni črevesja), spodbuja razgradnjo nezdravih maščob, razstruplja telo, krepi lase in spodbuja njihov rast. 

Poleg odličnih krekerjev in kruhkov, ne pozabite to odlično moko uporabiti v drugih oblikah. Dodajte žlico lanene moke v zajtrk ali ko pripravljate omako. Razstrupljanje naredite tako da premešate žlico lanene moke s 25ml kefira ali jogurta Je odličen dodatek k slanim in sladkim jedem. Palačinke iz lanene moke ter torte  iz lanene moke so hranilno bogate jedi, ki vam lahko dopolnijo vsakdan. 

Ker je lanena moka bogata z vlakninami, je priporočljivo ga vedno uživati z veliko tekočine. 

Za še več zdravih receptov in nasvetov, se prijavite na naš novičnik! 

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.