Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Superhrana Bučna moka je odličen vir beljakovin! Izvedite več o uporabi te moke!

Bučna moka je odličen vir beljakovin! Izvedite več o uporabi te moke!

Zdrava in zelo okusna moka za sladke in slane jedi.

Bučna moka je pridobljena po stiskanju olj iz bučnih semen. Je intenzivno zelene barve in vonja, tako da ga je priporočljivo mešati s kakršno koli vrsto moke v pripravi zdravih in okusnih gastro poslastic!

Bučna juha, pečena buča, pite iz buče, bučni krompirčki - seznam receptov s to jesensko kraljico, ki je dolg, od nje pa je še nastala tudi bučna moka. 

Bučna moka - okus in vonj buče in bučnih semen

Bučna moka je pridobljena iz bučnih semen, v postopku stiskanja olja iz bučnih semen. Ima veliko hranilnih vrednosti ter je bogato z beljakovinami, zaradi česa je ta moka pogosto zdrava alternativa za navadno belo moko. Bučna moka se lahko dobi  iz mesa buče, vendar to ni običajen način pridobivanja bučne moke. 

100 g bučne moke vsebuje okoli 500 kalorij, 50 g maščobe, 15 g ogljikovih hidratov in 40 g beljakovin. Te hranilne vrednosti veljajo za bučno moko narejeno doma iz bučnih koščic. Moka bučnih semen vsebuje več beljakovin, kot tista iz navadne moke , ter je bogat vir esencialnih aminokislin in vlaknin. 

Moka je intenzivne barve in vonja, tako da je priporočljivo da ga premešate s poljubno vrsto moke pri izdelavi kruha ali pekovskih izdelkov. 

bučino brašno

Zdravo je okusno, poceni in se lahko oda sladkim in slanim jedem!

Ni le bolj hranljivo in hranilno vrednejše, kot druge vrste moke, moka z bučnih semen ima nešteto zdravstvenih prednosti, primerna pa je za ljudi, ki ne prenašajo glutena. 

Bučno moko lahko uporabite za številne recepte za različne slastne jedi, kot so: palačinke iz bučne moke, pogačice iz bučne moke, piškote iz bučne moke, kruh iz bučne moke, tako je tudi odlična za številne LCHF- jedi.

Bučna moka se lahko tudi doda v smoothie, je odlična v kombinaciji s pirino moko, lahko se uporablja za paniranje mesa..

Primerna je za peko kruha in različnih sladic, tudi kot za mešanje z drugimi vrstami moke, za pridobivanje bolj intenzivne barve in okusa. Eno je zagotovljeno, moka iz bučnih semen bo obogatila vaše jedi s svojimi sladko. oreščkastimi aromami.

Kje kupiti bučno moko?

Domačo bučno moko, proizvedena na Hrvaškem, lahko kupite v naši spletni trgovini. Če bi se raje odpravili na pot do Hrvaške, je tukaj seznam naših poslovalnic!

bučino brašno

Za še več nasvetov in receptov, se prijavite na naš novičnik

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.