Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Superhrana Pšenična trava za bolj zdravo ščitnico, čisto kri in boljšo prebavo

Pšenična trava za bolj zdravo ščitnico, čisto kri in boljšo prebavo

Ali ste vedeli, da je pšenična trava ena bolj znanih detoksikacijskih rastlin?

Ali ste vedeli, da je pšenična trava ena bolj znanih detoksikacijskih rastlin?

Pšenična trava je mlada trava iz pšenice. Se lahko goji na odprtem in zaprtem prostoru ter narašča na širšem območju. 

Kot večina rastlin, vsebuje klorofil, aminokisline, vitamine, minerale in encime. Prav zaradi visoke vsebnosti klorofila, pšenična trava blagodejno vpliva na bogatenje krvi s kisikom. 

Je naraven vir vitaminov A,K, B6 in E, kalcija, selena, magnezija, železa, tiamina, riboflavina, niacina ter ima tudi majhno količino beljakovin. Nasprotno mnenju, se vitamin B12 ne nahaja v pšenični travi, temveč je le stranski učinek mikroorganizmov, ki živijo na njej. 

Pšenična trava v prahu je pridobljena z nežnim sušenjem in mletjem mlade, ekološki predelane pšenice. Del hranljivih snovi med žetvijo v majhnih zelenih listih je visok. Pšenična trava v prahu ne vsebuje glutena ter je vir klorofila, ki se v našem telesu vede podobno kot hemoglobin, ki je zelo pomemben za prenašanje kisika s krvjo. 

S prihajanjem lepih sončnih dni je popoln čas za čiščenje telesa od strupov!

Za razstrupljanje je ena najboljših načinov ta s pšenično travo, oziroma z mlado pšenico. Pšenična trava deluje kot čista sončna energija, in 7,5g je enake vrednosti kot 175g korenja, solate ali zelene. 

 

Njene sposobnosti čiščenja telesa so znane še iz obdobja faraona. 

Verjame se da pšenična trava povečuje številko rdečih krvnih celic, čisti kri in organe ter prebavni sistem ter spodbuja presnovo. Zmanjša količino kisline v krvi. Pozitivno vpliva na želodčno razjedo, ulcerozni kolitis, drisku in zaprtje. Razstruplja jeter in kri ter kemijski nevtralizira negativne vplive okolja na telo. 

Visoka vsebnost klorofila pomaga v prenašanju kisika v krvi. Verjamemo da se pšenična trava v telesu vede kot hemoglobin, beljakovina, ki prenaša kisik rdečim krvnim celicam. Strokovnjaki so potrdili da pomaga k lajšanju stanskih učinkov kemoterapije, in ne uničuje njeno delovanje, oziroma zmanjša vpliv sevanja zaradi protivnetnega encima SOD-a (super-oksid-dismutazi).

Ali veste da je mlada pšenica ena pomembnih detoksikacijskih rastlin? Ja, ja in to samo zaradi svojih izjemnih hranilnih vrednosti ter velikega števila vitaminov, mineralov in encimov, ki jih vsebuje!

Kako uporabljati pšenično travo? 

Priporoča se dnevno uporabljati 3g do 5g pšenične trave v prahu, ki se lahko premeša z vodo, sokom, smooothiejem, frapejem ali pd. 

Pšenično travo tudi lahko vključite v kuhanje, jo dodate lahko v večino receptov, uporabljate v veh vrstah sadja in zelenjave ter kot preliv za solato ali omako. 

Pšenična trava v prahu je nekoliko slajšega okusa kot je ječmenova trava v prahu, ter se odlično vmeša v vodo, sok, smoothie, frapeje, juhe in drugo hrano. Napitkom da značilno zeleno barvo in je lahko kot dodatek pri izdelavi testa in energijskih ploščic. 

Danes, ko se vsakdan spopadamo s stresom, onesnaženim okoljem, škodljivimi sevi in z nezdravo hrano, je njeno detoksikacijsko delovanje bolj aktualno kod kadarkoli prej. 

Ko se počutite utrujeno, težko in dekoncentrirano, je čiščenje telesa s pšenično travo to, kar vam bo vrnilo energijo in izboljšalo zdravje.

Ne pozabite! Prijava na NOVIČNIK vas čaka. 

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.