Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Superhrana Ječmenova trava za spomladansko razstrupitev in več energije

Ječmenova trava za spomladansko razstrupitev in več energije

Naravna in zdrava energija

Ne iščite več - samo en kozarec soka z ječmenovo travo bo zagotovil telesu veliko vitaminov

Prihod pomladi, bolj čudovitih in sončnih dneh, je idealni čas za razstrupitev telesa od strupov. Danes, ko se vsakodnevno soočamo s stresom, onesnaženo naravo, škodljivim sevanjem in z nezdravo hrano, je razstrupitev telesa bolj potrebna, kot kadarkoli prej. 

Če se počutite utrujeno, težko in neprijetno, razstrupitev telesa vam lahko pomaga znova vrniti energijo in izboljšati zdravje. Za to čiščenje telesa lahko vam pomaga en zeleni napitek. Gre za ječmenovo travo. Spoznajmo ju skupaj v nadaljevanju besedila.

Kaj je sploh ječmenova trava?

Ječmenova trava  je prevzeta iz nedozorelega listja ječmena, ena najstarejših svetovnih kultur, in se neguje v starodavnem Egiptu, Kitajski ali Grčiji.

Verjame se da ta super hrana ima izjemno moč v preprečevanju in rešitvi številnih zdravstvenih težav, ter da so rimski gladiatorji uživali ječmenovo travo pred odhodom v kolosej. Danes je ječmen še vedno en najboljših svetovnih in najpogosteje proizvedenih posevkov.

Ječmenova trava v prahu vsebuje širok spekter vitaminov, mineralov in aminokislin, ter se običajno uporablja pri razstrupljanju. Bogata s kalcijem, železom in vitaminom C, ječmenova trava je odlično živilo, ki ga je vsekakor treba vključiti v vsakodnevni jedilnik. Ječmenovo travo telo lahko predela in uporablja v procesih prebave in izločevanje strupov.

ječmenova trava u prahu

Ječmenova trava - zdravje in prednosti

Sok ječmenove trave vsebuje tudi protivirusne lastnine ter lahko pomaga pri obrambi telesa pred okužbami. Posebej je bogata z vitamini B skupine, zlasti z vitaminom B12, zato se priporoča vegetarijancem in veganom.

Le ena žlička superživila na dan zagotavlja vitamine, več kot 50 vrst mineralov, različnih aminokislin ter vam bo pomagala v alkalizaciji telesa in krepitvi imunitete. Obenem bo dala telesu naravno, zdravo energijo, ki se ne bo izčrpala po nekaj ur  po obroku. 

Ječmenova trava je ena najstarejših žit. Podobna je pšenični travi, njeno uživanje pa prinaša število zdravstvenih prednosti.Bogat je in uravnotežen vir vitaminov, mineralov, antioksidantov in encimov. 

Kaj vsebuje ječmenova trava?

Ječmenova trava je ena najstarejših žit. Je podobna pšenični travi, in uživanj njega prinosi veliko zdravstvenih prednosti. Bogat je in uravnotežen vir vitaminov, mineralov, aminokislin, encimov. Vsebuje 30-krat več vitamina B1 od mleka, 11-krat več kalcija od kravjega mleka, skoraj 5-krat več železa kot špinača, skoraj 7-krat več vitamina C od pomaranče.  Vsebuje tudi veliko klorofila ("rastlinske krvi"), ki je naravno sredstvo razstrupljanja in pomemben vir naravnih vlaknin in antioksidantov. 

Ječmenova trava vsebuje tudi pomemben element P4D1, ki dokazano, popravlja poškodovan DNA v celicah. P4D1 tudi pomaga preprečiti staranje in umiranje celic. Ne vsebuje gluten (gluten se nahaja le v ječmenovem zrnu) in je zaradi tega varno živilo za ljudi, ki ne prenašajo glutena. Redno uživanje ječmenove trave lahko pomaga v zdravljenju anemije, artritisa, kožnih bolezni, diabetesa in visokega krvnega potiska. 

Kako uporabljati ječmenovo travo?

Ječmenova trava v prahu je osnovna lastnina zelenega smoothieja. Dodajte je v mešalnik z nekatero zelenjavo, začimbami in jo poskušajte zmešati s sadjem, jogurtom in medom. Preprosto jo je uživati v obliki napitka: okusno s sadnim sokom, in nekateri ljudi uživajo v njenem nekoliko grenkem okusu z vodo. Možno jo je tudi vključiti v omake in iz nje narediti energijske ploščice. 

Torej, ječmenova trava je izjemno preprosta za uporabo, ker prihaja v prahu ki je odlično topen v sokovih, mleku, jogurtu in drugih napitkih, izjemno pa se lahko kombinira z različnimi omakami in prelivom. 

Prah ječmenove trave se priporoča uživati enkrat do dvakrat na dan, nasvetuje pa se začeti z manjšim odmerkom od četrtine do pol žličke ter postopoma povečevati do polne žličke. 

napitak od ječmene trave

Kje kupiti ječmenovo travo?

Ekološko ječmenovo travo v prahu lahko kupite v naši spletni trgovini. Če pa bi se raje odpravili na pot do Hrvaške, je tukaj seznam trgovin.

Sklep

Ječmenova trava zasluženo ima ime superhrane - bogata je z vrednimi hranili, ki prispevajo k celotnem zdravju organizma, dvigajo raven energije in čistijo vaše telo toksinov.

Znaki, da potrebujete razstrupljanje, so glavobol, alergije, težave s kožo, slab zadah in telesni vonj, prebavne motnje, utrujenost, slab spomin in napihnjenost. Med najboljšimi načini za vrnitev energije in izboljšanje zdravja je razstrupitev z ječmenovo  travo. 

Ne iščite več - samo en kozarec soka z ječmenovo travo bo zagotovil vašem telesu veliko vitaminov, mineralov, beljakovin in vam bo dal naravno pomoč telesu skozi celega dneva. 

Ja..ne iščite več zdravih nasvetom. Vsi so na našem NOVIČNIKU!

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.