Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Superhrana Rižev sirup - idealni nadomestek za rafinirane sladkorje

Rižev sirup - idealni nadomestek za rafinirane sladkorje

Pridobljen je iz rjavega riža, ki se kuha in se potom obdeluje z encimi

Rižev slad je blagega in bogatega okusa, je pa srednjega glikemičnega indeksa

Kako rafiniran sladkor vpliva na telo? Sladkor naredi da je prebavni sistem nakisan ter raztaplja vitamine in minerale v telesu, zlasti pa kalcij, ki je bistven za kosti in zobe. 

Sladkor poslabša imunski sistem, povzroča pretirano proizvajanje prebavnih encimov, kar zelo slabo vpliva na trebušno slinavko. Poslabša funkcijo jeter, kar popelje do povišanega krvnega tlaka, težav s kožo in pojava aken. Rafinirani sladkor otežuje pretok krvi, izboljšuje staranje, prispeva k zobnim težavam, krepi gubice in izpostavlja suho kožo. 

Ali to ni dovolj razlogov, zakaj bi morali prenehati s povečanim uživanjem sladkorja? Čeprav že ptiči na vejici vedejo, da sladkor ni zdrav, se pogosto najdemo v situacijah, ko preprosto moramo uživati sladko

Toda, rafinirani sladkorji bi se res morali prenehati uživati, in življenje bi si morali posladkati z bolj zdravimi možnostmi. Katere so najboljše možnosti, preberite v besedilu - Naravni in zdravi nadomestki sladkorja, danes pa spoznajte -RIŽEV SIRUP!

Rižev sirup je zlahka prebavljiv, okusom pa spominja na karamel

Rižev slad ali sirup je pridobljen iz rjavega riža, ki se kuha in potem predeluje s encimi, najpogosteje pa iz kaljenega ječmena, da se škrob razgradi v enostavne sladkorje, nato pa se prekuha do želene gostote. Z lahkoto se razgradi. Vsebuje sladkor maltozo (disaharid sestavljen iz 2 molekul glukoze). 

Rižev sirup je blagega in bogatega okusa. Je srednjega glikemičnega indeksa. Sladilo, ki je pridobljeno iz riževega koncentrata, je podoben medu, vendar je manj sladkega in blagega okusa. Drugače kod med, rižev slad vsebuje polisaharide, oziroma kompleksne sladkorje. To pomeni, da postopoma prehaja skozi proces prebave in uravnava raven sladkorja v krvi. 

Če pa se odločite sladkorje nadomestiti z riževim sladkorjem, upoštevajte, da ima ta srednje visok glikemični indeks, zato z njim ni priporočljivo pretiravati. V receptu je treba 1 skodelico sladkorja nadomestiti z 1/4 skodelice riževega sladkorja in ob tem znižati del tekočine. Odlično se ujema s kremami, sladicami z žitom, piškoti in pitami, ter ga je priporočljivo uporabljati pri pripravljanju biskvitov, testa ali sladic. 

Pomembno je za to sladilo omeniti, da je primeren za dojenčke in otroke. Odličen je za sladkanje dojenčkovih kaš, za izdelavo pudinga in raznih sladic. 

Za še več zdravih nasvetov in receptov, se prijavite na naš brezplačen novičnik in ob prvem naročilu pridobite 10% popusta!

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.