Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Superhrana Spoznajte riževo moko in takoj jo vključite v svojo kuhinjo!

Spoznajte riževo moko in takoj jo vključite v svojo kuhinjo!

Kot nalašč za otroke in za alergike

Moka rahlega in skoraj nevtralnega okusa.

Ko bi nas pitali; kaj je riževa moka, bi jim rekli nekaj takšnega - riževa moka je vrsta moke, ki je pridobljena s finim mletjem riža. 

Na srečo, riževa moka ni tako uradna in dolgočasna, kot ta definicija, temveč je to živilo, ki zasluži veliko več stavkov ter veliko več uporabljanja v naših kuhinjah!

Brezglutenska alternativa pšenični moki je rešitev za osebe, alergične na gluten, vendar tudi za majhne otroke ter za diabetike. Ko na ta način predstavimo riževo moko, se zavedate da gre za zelo hranilno moko. 

Riževa moka je pridobljena s finim mletjem riža. Za razliko od najpogosteje uporabljene – pšenične moke, vpije več tekočine. Kar pomeni da se med zgoščevanjem tekočina ne bo ločila od drugih sestavin. 

Riževa moka – sredstvo za zgoščevanje, za dietne testenine ter dodatek hrani za majhne otroke!

Riževa moka je rahlega, skoraj nevtralnega okusa, ter se bo zlahka prilegla k vsakemu receptu.

Riževa moka se največ uporablja v indijski kuhinji za pripravo prigrizkov, vendar se uporablja za veliko več tega.

Dobro "veže" ter se uporablja v različnih omakah in polpetah kot vezivno sredstvo ter v kremah, pudingih ter okusnih sladicah, za izdelavo testenin (priljubljeni riževi rezanci), kot dodatek hrani za dojenčke in otroke.

Ker je nekoliko bolj grobe, zrnate strukture, jo je zaželeno "zgladiti". To dosežete tako da riževo moko premešate s tekočino ki je potrebna za recept, ter se malo prokuha in pusti da se ohladi, preden ste dodali druge sestavine. 

rižino brašno u nutrigold pakiranju

Riž je, poleg pšenice, najbolj vredno žito na svetu!

V primerjavi z drugimi žiti, je riž največje energijske vrednosti - 100 G vsebuje 1505 kJ (360 kcal). V 100 g pesne riže se v povprečju nahaja 12,6% vode, 0,6 g maščobe; 6,7 beljakovin in 79,5 g ogljikovih hidratov.

Torej, riž je bogata s škrobom in "revna" z beljakovinami in maščobami. 

Riževa moka je, med ostalim, odličen vir vlaknin, ki so pomembne za ohranjevanje zdrave prebave.  Odličnje je kot gostilo v različnih omakah, katerim da popolno strukturo, s svojo rahlo in skoraj nevtralno aromo idealno se poda k sladkim in slanim receptom. 

Poleg tega, lahko služi kot osnova za domači puding ali dietne testenine po vaši izbiri , ter se lahko uporablja za pripravo otroških kašic. 

Oglejte si najboljši recept, ki ga lahko dobite z riževo moko:

Zdaj pa je čas za branje našega Novičnika Prijavite se na naš novičnik in s prijavo pridobite 10% popusta na prvo naročilo!

Zanima vas lahko še...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.