Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Superhrana Testenina , ki ne redi - brez glutena, ogljikovih hidratov in kalorij

Testenina , ki ne redi - brez glutena, ogljikovih hidratov in kalorij

Tudi za diabetike in celiakaše

Ste že slišali za konjac moko? Iz nje se proizvaja testenina, ki ne redi!

Testenina brez ogljikovih hidratov in brez glutena? Skoraj tudi brez kalorij? Ali je to mogoče? Ja!

In skriva se izza luštnega imena - Shirataki. 

Splošno mnenje je, da testenine redijo in da se jim moramo odpovedati, če želimo shujšati, a se številni kuharji in strokovnjaki za zdravo prehrano s tem ne strinjajo. Testenine so, menda, čist užitek in del zdravega obroka, samo je treba izbrati tisto zdravo. 

Klasične testenine iz bele pšenične moke veljajo za "težavne", zato ker nimajo veliko hranljivih snovi, vendar je lahko kalorijska bomba. V proizvodnji, namreč, bela pšenična zrna z luščenjem in odvajanjem kalčkov izgubljajo večino vrednih sestavin, tako dobivamo prazne kalorije. S shirataki testeninami, to res ni lahko. 

Zato je prišel čas da jo dobro spoznate. 

Shirataki - testenina, ki ne redi

Čudoviti shirataki izdelki so narejeni iz gomoljev znane azijske rastline Amorphophallus konjac. Njegove zdravilne učinke na Japonskem in Kitajskem poznajo že več kot 2000 let. Gomolj je bogat z vodotopno vlaknino glukomananom.

Njegove koristne učinke na izgubi teže i regulaciji holesterola v krvi je potrdila tudi raziskava, ki jo podpira EFSA. Prav zato, špagete ali fetuccine iz konjac moke so vse pogosteje del številnih diet: dietah pri bolezni srca in ožilja, dietah za zniževanje holesterola, za diabetike, kandida dietah, brezglutenskim dietam, LCHF prehrani..

Shirataki testenine lahko kupite v naši spletni trgovini. 

Zdrava je in izboljšuje hujšanje!

Na splošno je znano da uravnavanje telesne teže dosežemo v razmerjem vnosa in porabe kalorij, Ko je dnevni kalorijski vnos manjši od porabe, se kilogrami talijo. Če pa je kalorijski vnos večji od porabe, se povečujejo. 

Shirataki hrana pospešuje izgubo odvečnih kilogramov in zaradi svoje naravno nizke kaloričnosti odlični nadomestek za npr testenine, riž, krompir ali kruh.

Razen tega, da je brez glutena, konjac testenine se lahko pohvalijo s svojimi sestavinami. Vsebujejo do 97% vode ter na 100 gramov imajo le 8 kalorij, 0,2 maščobe in 2,7 g vrednih snovi.

Kot takšne so zdrave ter niso le za tiste ki ne prenašajo glutena, ustrezajo tudi diabetikom, kot tudi tistim , ki želijo zmanjšati svojo telesno težo (v majhnih količinah je nasitna ter pospešuje prebavo) ter na splošno veganom. 

shirataki testenina

Popoln nadomestek za navadne testenine ali riž

Lahko se uporabijo kot nadomestek, ne le za navadne testenine, temveč tudi za riž, primerna pa je skoraj za vse jedi te zvrsti!

Je nevtralnega okusa ter prevzame okus in aromo drugih sestavin. Zelo se hitro skuha, končano je za minuto, dve, ter se lahko samo prelije z vrelo vodo ali pripravi v mikrovalovni pečici. 

Priporočamo temeljito sprati rezance preden ste jih skuhali v vreli vodi, ne dlje kot 2 minuti, jih sušimo tako, da jih brez dodajanja maščobe damo v vročo in suho ponev, dokler voda iz rezancev popolnoma ne izhlapi. Posušene rezance vmešamo v pripravljeno omako, da se čim bolj navzamejo okusa in postrežemo.

shirataki testenina

Za še več zdravih nasvetov in receptov, se prijavite na naš Novičnik

Lahko vas zanima tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.