Kefirko kefirjeva zrna vodna ekološka v embalaži 5g
<
>


Naredite si svojega slavnega čarovnika zdravja - čudovit kefir!

Kefir, čarobni napitek iz Kavkaza, se doživlja kot eliksir zdravja in naravni antibiotik. Pripravlja se iz simbioze koristnih bakterij in glivic, ustvarjajoč kisli napitek. 

V samo nekaj korakov pripravite lastni napitek poln probiotikov, ki podpirajo vašo prebavo in imunski sistem s kefir vodnimi zrni s pomočjo fermenterja. 

Naj bo vaša kuhinja postala pravi mali laboratorij kefirja s Kefirko vodnimi zrni kefirja!

Sestavine: 

dehidrirana vodna zrnca kefirja iz ekološke pridelave

Opomba: 

Vsa fermentirana hrana lahko vsebuje sledi alkohola in histamina. 

Opozorilo: 

Če se pripravlja otrokom, nosečnicam ali doječim materam, se preden uporabe, posvetujte z zdravnikom. 

Navodila za uporabo: 

Aktiviranje: 

1. Stalite 30g sladkorja (uporabite 1/2 nerafiniranega sladkorja) v 300 ml neklorirane vode.
2. Dodajte zrnca kefirja, pokrijte in fermentirajte (20-24°C) 3-4 dni. 
3. Ponovite zgornje korake (5-7-krat) dokler se ne pojavijo znaki aktivnosti. Fermentirajte samo 2 dni. 

Recept za vodni kefir: 

1. Aktivirana vodna zrnca kefirja. 
2. 600 ml neklorirane vode.
3. 30 g sladkorja.
4. Kos suhega sadja ali rezina limone.
Stalite sladkor v vodi sobne temperature. Dodajte zrna kefirja in sadje ter pokrijte.
Fermentirajte (20-24°C) 24-48 URE. Precedite kefir in izkoristite zrnca za naslednjo serijo.
Vodni kefir je pripravljen za uživanje ali naslednjo fermentacijo. 

Pogoji shranjevanja: 

Hranite na suhem in hladnem mestu neodprto. Po odprtju takoj uporabite. 

Rok uporabe/LOT številka: 

Na embalaži. 

Proizvajalec: 

Borgla d.o.o., Valvasorjeva zl. 40, 2000 Maribor, Slovenija

Daje na trg: 

Galleria Internazionale d.o.o., Predavčeva 6, 10 000 Zagreb, Hrvaška

Država izvora: Slovenija