DomovReceptiBolj zdrava različica tradicionalne avstrijske sladice "kaiserschmarrn"
Prigrizek - Sladka jed

Bolj zdrava različica tradicionalne avstrijske sladice "kaiserschmarrn"

Bolj zdrava različica tradicionalne avstrijske sladice "kaiserschmarrn"
Vsi recepti
02. januar 2017.

Avstrijska smučišča so polna te sladice, ki je zelo podobna palačinkam, ki pa lahko postane zdrava, če mu malo izmenjamo klasične sestavine. Gre za carski drobljenec, praženec ali šmorn, oziroma za "kaiserschmarrn", ki spominja na neuspeli rezultat peke palačink, vendar recept za to jed se nekoliko razlikuje od klasičnega recepta za palačinke. 

Carski praženec je odlična izbira za zajtrk, enako tako pa je tudi dobra večerja in okusna sladica. 

Za serviranje: sadni kompot ali džem ali pa šipkov namaz

Postopek: 

  1. Ločite rumenjake od beljakov in iz beljakov stepite sneg. 
  2. V zasebni skladi stešite rumenjake s soljo, agavo ali vanilijo. 
  3. Vlijte tudi mleko ter dobro premešajte. 
  4. Postopoma dodajajte tudi moko, nenehno mešajte, da bi se povezale vse sestavine v gladko zmes. 
  5. Za konec, previdno vmešajte sneg iz beljakovin na ponev dajte segrevat kokosovo olje. 
  6. Zlijte četrtino zmesi ter palačinko popecite z ene in druge strani in rahlo z vilico strgajte na koščke, ki se potem še nekoliko popečejo na ponvi. 

Ta se sladica streže topla, lahko pa jo postrežete z domači džemi kot so: