Uporabniška podpora
Ena najbolj znanih omak na svetu ima nešteto različic, ter tako tudi vegetarijansko različico. Tukaj je ena z veliko zdravih žita v glavni vlogi.
Ječmen, oves in ajda odlično zgostijo to omako, vsako živilo zase je zelo hranljivo in dobro. Ječmen ima veliko prehranskih vlaknin ter ga se priporoča vključiti v jedi. Ječmenova sluz, ki nastaja pri kuhanju oluščenega zrna je vredna . Oves pa kot del prehrane z nizko vsebnostjo maščobe, visoko vsebnostjo vlaknin in z redno telovadbo je lahko učinkovit v boju proti odvečnih kilogramov.
Čeprav se imenuje bolonjska omaka, pravzaprav ne poteka iz italijanske Bologne, kako se najpogosteje meni, temveč it območja Imola, ki je v bližini Bologne.
Razen tega, v Italiji ji niti ni ime bolognese, temveč ragu, in čeprav jo mi najpogosteje jemo s špageti, jo Italijani uživajo s tagliatellami, širokimi rezanci.
Okusna omaka iu ječmena, ovsa in ajde se lahko postreže s kakšnokoli testenino po vaši izbiri, tudi celo ob rižu dobro pride, ob kuskusu in podobnem. S to omako lahko polnite bučke ali jajčevce, ali pa jih lahko zapečete v pečici.
Postopek:
To zdravo bolonjsko omako postrezite s testeninami:
Ne pozabite pa vse potresti s parmezanom, po jedi pa naredite odmor in preberite naš Novičnik.
Zanima vas lahko tudi...
Podprti načini plačila
Vse transakcije so zaščitene in potekajo prek varnih plačilnih sistemov. Na voljo so naslednje možnosti plačila: