DomovReceptiCurryjeva omaka z rižem za najboljše kosilo
Glavna jed

Curryjeva omaka z rižem za najboljše kosilo

Curryjeva omaka z rižem za najboljše kosilo
Vsi recepti
21. januar 2017.

Za izjemno priljubljenost te jedi med Britanci so najbolj zaslužni pakistanski priseljenci, ki so v Angliji kot kuharji ali lastniki indijskih restavracij ustvarjali posebne jedi z mešanjem azijskih začimb in evropskih enolončnic. Nam je za priljubljenost te jedi dovolj le en podatek – zdrava je!

Odlična kombinacija začimb, zaradi katerih je podobna zdravilu, malo zelenjave in hranljivo kokosovo mleko bodo nahranile vaši duh in telo, medtem ko  bodo vaše brbončice pošle v eksotične kraje. 

Curryjeva omaka - postopek

  1. Tofu in seitan posolite, dodajte poper in potresite z gustinom  (ali psyllium prahom), dobro zmešajte in pustite po strani. 
  2. Najprej skuhajte riž po navodilih na embalaži, potem pa curryjevo omako in premešajte s kurkumo, rdečo papriko in čilijem. 
  3. Na kokosovem olju prepražite tofu in seitan, dodajte mešanico začimb in jih rahlo prepražite. 
  4. Dodajte grah, dobro zmešajte in dodajte pelate. 
  5. Kuhajte 15 minut na zmernem ognju ter dodajte kokosovo mleko in kuhajte še 5-6 minut, medtem ko tofu, seitan in grah ne omehčajo. Postrezite s kuhanim rižem. 

Prijavite se na naš brezplačni Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane!  Ob prijavi na novičnik, pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Zanima vas lahko tudi...