Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Solata z azuki fižolom - najbolj zdrava priloga ob roštilju
Priloga

Solata z azuki fižolom - najbolj zdrava priloga ob roštilju

Vsi recepti
19. april 2016.

Azuki fižol je nekoliko bolj temne rdeče zrno, velikosti okoli pol cm. Z ene strani ima vidni beli rob. Zaradi svoje temno rdeče ali rjave barve in sladkega okusa, se tradicionalno na Daljnem vzhodu postreže na posebnim prilikam - ob rojstnih dnevih, porokah in novoletnih praznovanjih.

Iz njega se pripravljajo tudi zelo cenjeno sladko testo, različni kolači, sladoledi, prelivi za sladice, vendar danes boste azuki fižol spoznali v zelo okusni in zdravi kombinaciji - solati s korenčkom, zeleno in s spomladansko čebulo. 

Postopek: 

  1. Azuki fižol potopite v vodo za eno uro pred kuhanjem in kuhajte ga eno uro. 
  2. Korenček in zeleno sesekljajte na trakove in samo blanširajte 2 minuti v vreli vodi. Čebulo sesekljajte na kolobarje. 
  3. Vse sestavine zmešajte in pustite da se ohladijo. 

Prijavite se na naš novi Novičnik in izvedite kaj je novega v svetu zdrave hrane. 

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.