Uporabniška podpora
Riž je kompleksen ogljikov hidrat, ki naše telo oskrbi z energijo in zato ga strokovnjaki za prehrano priporočajo kot vir energije, ki ga je treba jesti pred ali po fizično aktivnostjo..
Riž je hranilno kvalitetno živilo: v 100 g riža se nahaja okoli 350 kcal, samo 0,5 g maščobe, 6,5 g beljakovin in 79 ogljikovih hidratov, od tega je 1-2 g sladkorja, 5-6 g vlaknin! Tudi, riž je bogata z magnezijem in kalcijem.
Danes ločimo 3 vrst riža: neoluščen naravni riž, oluščen neglaziran riž ter oluščen glaziran riž.
Neoluščen naraven riž je lahko črn ali rjavi. Divji riž se ponavadi je v kombinaciji z drugimi vrstami riža in mu je treba več časa, da se skuha, saj vsebuje čvrst površinski plast, Rjavi polnozrnat riž in rjavi paraboiled riž so najbolj okusni riži in imajo največjo prehransko vrednost, zato vam svetujemo da za ta okusni recept skuhate nekatero teh vrsti riža.
Postopek:
Za še veliko okusnih in zdravih receptov, se prijavite na naš brezplačni Novičnik.
Zanima vas lahko tudi...
Podprti načini plačila
Vse transakcije so zaščitene in potekajo prek varnih plačilnih sistemov. Na voljo so naslednje možnosti plačila: