DomovReceptiHrustljave polpete iz krompirja in korenčka
Glavna jed

Hrustljave polpete iz krompirja in korenčka

Hrustljave polpete iz krompirja in korenčka
Vsi recepti
27. november 2016.

Lahko dobro pride kot odlična malica, ko želite nekaj prigrizniti,  posluži pa lahko kot hrustljava priloga v glavnih jedem ali kot dodatek k enolončnicam. Hrustljave slane krompirjeve polpete so pripravljene zelo hitro, krompir pa je živilo, ki ga vedno imamo pri roki. Z dodatkom nekoliko korenčka, ki ni obvezna sestavina tega recepta, nastane zdrav hrustljav obrok. 

Te se polpete pražijo na olju, vseeno pa niso del škodljivih in maščobnih obrokov, saj se pripravljajo na kokosovem olju. Kokosovo olje je namreč zaradi izjemne odpornosti na visoke temperature uporabno za peko ali cvrtje hrane – za razliko od ostalih olj, ki pri višjih temperaturah drastično spremenijo svoje lastnosti in postanejo rakotvorna. Tako da hrana, ki se cvri na kokosovem olju ni škodljiva in slaba. 

Hrustljave krompirjeve polpete - recept

Postopek: 

  1. Krompir in korenčke naribajte in posolite ter pustite stati 10 minut. 
  2. Dobro iztisnite vodo iz krompirja in korenčka ter jih prestavite v drugo suho skledo. 
  3. Na ponvi stopite kokosovo olje in ko postane vroče, vzemite pest zmesi, jo dajte na olje in z lopatko stisnite. 
  4. Pecite na eni strani 10 minut, na drugi pa 6-7. Na kuhinjskih brisačah jih malo osušite.

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane.  Ob prijavi na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Zanima vas lahko tudi...