DomovReceptiHrustljavi tofu - beljakovinska večerja kakšno bi zaželeli zase!
Glavna jed

Hrustljavi tofu - beljakovinska večerja kakšno bi zaželeli zase!

Hrustljavi tofu - beljakovinska večerja kakšno bi zaželeli zase!
Vsi recepti
06. avgust 2019.


Bogat z beljakovinami, ofu je živilo ki ga morate vključiti v svoje jedilnike. 

Tofu je izdelek iz soje z visokim odstotkom beljakovin, primeren pa je kot nadomestek mesa, saj vsebuje vse esencialne aminokisline, ki so nujne za normalno delovanje človeškega telesa. 

Živilo, nastalo pred več kot 100 leti v Kitajski, je šele zdaj zavladala našim krožnikom.Pogosteje ga videvamo v pustnem času, a največkrat v vlogi pustega 'sojinega sira', ki mu je skoraj uničil kariero. Brez razloga!

Odsotnost okusov, ki je značilna za tofu, je pravzaprav tudi njegova prednost. Ko se marinira z začimbami ali raži v različnih omakah, tofu kot goba vpije arome in tako ima lahko kateri koli okus vi želite. Zato je izjemno pomemben način pripravljanja. 

Številna živila so bogata z beljakovinami (meso, stročnice, mlečni izdelki) in so pogosto težko prebavljive, Za razliko od njih, tofu je zelo lahki za prebavo, saj so v procesu proizvodnje odstranjene vlaknine in ogljikovi hidrati, topni v vodi. Zaradi tega ga lahko uživajo tudi otroci, starejše osebe ter osebe z želodčnimi motnjami. 

Zdaj, ko ste spoznali vse njegove prednosti, je čas da ga pripravite v pečici - na eden peter in hrustljav način. 

Kot idealna večerja ali del malo močnejšega kosila!

Priprava: 

  1. Pečico segrejte na 200°C.
  2. Na pekač postavite peki papir, tofu pripravite tako da ga narežete na kocke. 
  3. Kocke tofuja dobro posušite s pomočjo peki papirja ter ga potem marinirajte z oljem, tamari omako in z marantino moko. 
  4. Pustite 10-20 minut ter prestavite tofu na peki papir in dajte peč 25-30 minut. 

Medtem ko čakate da se hrustljavi tofu speče, se prijavite na naš NOVIČNIK!