DomovReceptiJedi na žlicoJuha z lazanjo in ricotto je edina tolažilna jed, ki jo potrebujete to jesen
Prigrizek - Slana jed

Juha z lazanjo in ricotto je edina tolažilna jed, ki jo potrebujete to jesen

Recept za juho lazanja z ricotta kremo prinaša pravo toplino in okus prijetne, domače hrane
Vsi recepti
31. oktober 2025.

Ali je mogoče združiti prefinjeno tolažilno hrano in okusno jed, ki jo lahko uživamo kar z žlico? Seveda!
Naš jesenski specialitet združuje vse, kar obožujemo – juho z lazanjo in bogate okuse paradižnika, česna, dimljene paprike in buče, ob dodatku ricottine kreme, ki poskrbi za popolno kremasto teksturo.

Juha z lazanjo in ricotto ponuja toplo, dišečo in večplastno izkušnjo, ki greje dušo in nudi udobje kot najmehkejša odeja.

Vzemite si trenutek zase, uživajte v tej jedi sami in nato to gurmansko radost delite z drugimi!

Priprava:

  1. Vse sestavine za kremo dajte v sekljalnik in miksajte, dokler ne dobite gladke, kremaste teksture. Kremo shranite v hladilniku, medtem ko pripravljate juho. Očiščeno in olupljeno bučo pecite v pečici na 180 °C približno 25 minut ali jo kuhajte na pari 15 minut. Nato bučo z mešalnikom pretlačite v gladek pire.
  2. Na oljčnem olju popražite čebulo in korenje, drobno narezano na kockice, približno 15 minut. Dodajte nasekljan česen in pražite še nekaj minut.
  3. Prilijte jušno osnovo, dodajte pasato, natrgane liste za lazanje, bučni pire in čičeriko ter kuhajte 25–30 minut. Začinite s soljo, poprom, dimljeno papriko in svežim peteršiljem. Juha naj bo gosta in kremasta. Postrezite toplo, obloženo z nekaj žlicami ricotta kreme.

 

Za še več receptov, novih izdelkov in nasvetov se naročite na naš novičnik ter ob prvem naročilu izkoristite 10% popusta!

Ta kuharica razveseli brbončice in napolni kuhinjo z dobrim razpoloženjem!

Brezplačno prenesi novembrsko kuharico