DomovReceptiJedi na žlicoNajtoplejšo jesensko zgodbo prinaša enolončnica iz čičerike in koromača!
Prigrizek - Slana jed

Najtoplejšo jesensko zgodbo prinaša Enolončnica iz čičerike in koromača!

Enolončnica iz čičerike in koromača je odlična jesenska izbira.
Vsi recepti
31. oktober 2025.

Ob prijetnem vonju origana, s pridihom česna, dimljene paprike, komarčka in belega vina se čičerika spremeni v bogato enolončnico, ki jo komaj čakamo postreči!

Topel, zaokrožen in pomirjujoč okus te jedi spominja na domače vonjave in tiste trenutke, ko z žlico »krademo« iz vročega lonca. Po drugi (ali tretji) porciji si je težko predstavljati, da je v trebuhu še prostor za kaj boljšega.

Brez pretiravanja – to je tisti recept, ki se prenaša iz generacije v generacijo. Prava jesenska tolažilna hrana, ki ogreje telo in dušo. Dober tek!

Priprava:

  1. Čičeriko namočite v vodi, najbolje čez noč.
  2. Koromač narežite na tanke rezine, nato ga pražite na oljčnem olju skupaj z nasekljanima šalotkama in česnom. Po potrebi dodajte malo vode, da se zelenjava ne zažge.
  3. Po približno 15 minutah dodajte koncentrat paradižnika in začimbe. Zalijte z vinom in kuhajte 5–8 minut, da alkohol izhlapi.
  4. Nato dodajte odcejeno čičeriko, prilijte jušno osnovo in kuhajte približno 50 minut, dokler čičerika ne postane mehka. Po potrebi med kuhanjem dodajte še malo jušne osnove, da jed ne bo pregosta

 

Varivo od slanutka i komorača odlična je ideja za jesenski ručak.

Za še več receptov, novih izdelkov in nasvetov se naročite na naš novičnik  ter ob prvem naročilu izkoristite 10% popusta!

Ta kuharica razveseli brbončice in napolni kuhinjo z dobrim razpoloženjem!

Brezplačno prenesi novembrsko kuharico