DomovReceptiJedi na žlicoSpicy juha s čičeriko namesto z rezanci
Prigrizek - Slana jed

Spicy juha s čičeriko namesto z rezanci

Spicy juha s čičeriko namesto z rezanci
Vsi recepti
21. maj 2018.

Krem juha je odlična za hladne dneve, vendar je nasitna različica jedi, ki jo običanjo uživamo kot predjed. Seveda nas krem juha lahko nasiti, in pripravlja se lahko na nešteto načinov. 

En tistih, ki dobro pridejo v katerem koli obdobju leta s korenčkom v glavni vlogi. In ne le s korenčkom, temveč tudi z mandljevim maslom in s priljubljeno čičeriko. 

Način za pripravljanje krem juh je celo nekaj. Tukaj so tiste juhe v katere dodajamo moko, tiste v katere se dodaja kisla smetana ali smetana za kuhanje in tiste popolnoma naravne, na osnovi zelenjavne osnove in zelenjave. Mi takrat preizkušamo to zadnjo raszličico, v kateri ni rezancev niti praženih kruhkov ali kupljenih prigrizkov za juho, temveč homemade popestrena in popečena čičerika, ki se tako dobro ujema s spicy juho!

Zaradi kombinacije norih začimb in zelenjave ne bo le okusna, temveč tudi super zdrava!

Priprava: 

  1. Segrejte v skledi sezamovo olje ter na njega dajte sesekljan česen ter dodajte vse začimbe in korenček sesekljan na majhne kose. 
  2. Pražite 2-3 minute ter dodajte jušno osnovo in vodo ter vse kuhajte vaj 20 minut, dokler juha ne bo postala mehka. 
  3. Z namiznim mešalnikom vse zmešajte ter dodajte sriracha omako,mandljevo maslo, javorjev sirup in limonin sok. 
  4. Še enkrat vse zmešajte , dodajte sol in poper. 
  5. Za konec postrezite juho, potresite jo s hrustljavo čičeriko. 

Za še več zdravih receptov, prebrskajte naš NOVIČNIK!