DomovReceptiKremasta gobova omaka za katero ne boste potrebovali smetano za kuhanje
Glavna jed

Kremasta gobova omaka za katero ne boste potrebovali smetano za kuhanje

Kremasta gobova omaka za katero ne boste potrebovali smetano za kuhanje
Vsi recepti
01. januar 2017.

Kolikokrat ste začeli s pripravljanjem nekatere zelenjavne omake in obupali, ker ste ugotovili, da njene kremnosti in okusa ni možno brez smetane ali podobne nezdrave sestavine? S tem receptu ne boste imeli takšne težave, indijski oreščki so osnova za zdrave kremaste omake. Prav so ti oreščki osnova raznih veganskih obrok, kar ni nenavadno, saj se zaradi njihove strukture, z njimi lahko izdelujejo tudi majoneze, veganski siri in krem namazi

Gobova omaka - postopek: 

  1. V ponvi na segreto olje dodajte česen, za nekoliko minut pa tudi šampinjone. Pražite 10-15 minut z občasnim mešanjem. 
  2. Za ta čas odcedite in sperite indijske oreščke, ki ste jih namakali v vodi 5 ur. 
  3. V namizni mešalnik dodajte oreščke in nekoliko vode. Mešajte indijske oreščke, vse dokler ne dobite gosto gladko zmes. 
  4. V ponev z gobami dajte zmešane indijske oreščke in vse zmešajte ter kuhajte še nekaj minut. 

Ta kremna veganska omaka se lahko postreže z njokami ali testeninami, tudi se odlično poda k polenti, zlasti pa k tem jedem

Dober tek in še okusnih receptov vas čaka na našem novem Novičniku!