DomovReceptiNaredite žličnike za juho brez jajc

Naredite žličnike za juho brez jajc

Naredite žličnike za juho brez jajc
Vsi recepti
23. november 2015.

Nedeljsko kosilo brez juhe z žličniki oziroma brez cmokov ni pravo nedeljsko kosilo. Verjamemo, da je torej težko tistem, ki ne prenašajo jajc zaradi alergije, intolerance ali zaradi načina prehrane. Za tiste, in za vse druge, ki rada poskusijo nekaj novega in bolj lahkega, prinašamo odličen in preizkušen recept za žličnike za juho brez jajc. 

Zdrob je osnova teh žličnikov. Najbolje jih boste naredili iz belega pšeničnega, možno pa jih je narediti tudi s polnozrnatim, pirinem ali koruznim zdrobom.

pšenični griz integralni

Ta recept je narejen za okrog 2 litri juhe, pa odvisno koliko juhe in žličnikov imate rad, zmanjšajte oziroma povečajte mere. 

Priprava: 

  1.  Izdelate testo tako, da premešate vse suhe sestavine in jim lahko dodate vodo, tako da bo zmes gladka in kompaktna. Bodite pozorni, da ne bo pretrdo ali suho, saj bodo tudi žličniki trdi. 
  2. Zmesi dodajte malo olja ter dobro premešajte in pustite okrog 10 minut. 
  3. Ko juha začne vreti, z žličko dodajte zmes za žličnike v juho.
  4. Ko priplavajo na površino, kuhajte še 3-4 minut. 

Za še več zdravih nasvetov in receptov, se prijavite na naš novičnik!

Zanima vas lahko tudi...