Uporabniška podpora:
+385 1 5573 568
Uporabniška podpora
Najpogosteje se uporablja kot omaka za testenine, vendar je zelo okusen tudi z njokami, gostimi juhami, pico, lazanjom, ribjo jedjo in z zelenjavo, kot dodatek prelivom za solato, ali najbolj preprosto - kot namaz za kruh.
Originalni z baziliko 'pesto alla genovese? se tradicionalno pripravlja iz bazilike, česna, zrna pinjole, hladno stisnjenega oljčnega olja in sveže naribanega pikantnega sira, kot je parmezan., Grana Padano ali pecorina.
Ta naš je nekoliko izboljšana različica klasičnega pesta, ki ga Italijani obožujejo!
V ta pesto so dodane tudi pistacije.
Uživanje pistacij znižuje raven holesterola in zagotavlja da je telo polno z antioksidanti, ki jih ponavadi najdemo v živilih rastlinske izvore.
Ta je orešček odličen vir rastlinskih vlaknin, beljakovin, raznih vitaminov in mineralov.
Je bogat s kalcijem in železom, kar pomeni da je dober za zdravje kosti in zob, prav tako lahko pomaga osebam, ki so zbolele za anemijo, ki je povzročena s pomanjkanjem železa. Vsebuje, tudi, veliko kalija, kar ustreza osebam z višjim krvnim tlakom.
S pinjolami in baziliko, bodo priljubljene pistacije postale odličen pesto.
In kako ga pripraviti?
Samo ime, ki prihaja iz italijanskega pesta, kar pomeni zmečkati, reče veliko o tem, kako se ta dišeča omaka najboljše pripravlja - z drobljenjem v možnarju, vendar tudi v namiznem ali s paličnim mešalnikom
Postopek pripravljanja:
Dober tek!
Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane! S prijavo na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo.
Zanima vas lahko tudi...
Si želiš 10% popusta?
Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane.
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.
Podprti načini plačila
V naši spletni trgovini lahko plačaš: