Uporabniška podpora
V ljudski medicini se pira uporabljala za zdravljenje kožnih in alergijskih izpuščajev, nevrodermatitis, pri revmatičnih bolezni, diabetesu, povišanem holesterolu ter prebavnih težavah. Če imate težave s prebavo in zaprtjem, vam nasvetujemo da redno jeste piro, tako se boste znebili prebavnih težav.
V svoji sestavi pira vsebuje vrsto ogljikovih hidratov, ki imajo pomembno vlogo pri strjevanju krvi, vendar tudi spodbujanju imunskega sistema telesa. Razen tega, za razliko od navadne pšenice, vsebuje 1-12% več beljakovin, zaradi česa je odličen vir beljakovin in vsebuje esencialne aminokisline, ki se običajno ne nahajajo v hrani živalskega izvora.
Pira ima rahlo teksturo in prijeten, zmerno oreščkast okus. Kuhana pira bo dobro prišla v pripravljanju številnih jedi - od slanih do sladkih...v tem primeru v "rižoti" z okusno zelenjavo.
Posebej je zdrav kot priloga in dodatek enolončnicam, juham in solatam, zdaj pa ga poskusite v popolni kombinaciji s čičeriko, paradižniki in bučkami.
Postopek:
Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane!
Zanima vas lahko tudi...
Podprti načini plačila
Vse transakcije so zaščitene in potekajo prek varnih plačilnih sistemov. Na voljo so naslednje možnosti plačila: