DomovReceptiPolpete iz čičerike za zdravo, hrustljavo kosilo
Glavna jed

Polpete iz čičerike za zdravo, hrustljavo kosilo

Polpete iz čičerike za zdravo, hrustljavo kosilo
Vsi recepti
10. junij 2016.

Mehke znotraj in hrustljave navzven - takšna je tekstura okusnih polpet iz čičerike in bučnega pireja. Hranilno, so te polpete zelo zdrav obrok, bogat z beljakovinami. 

Čeprav se buča večinoma veže z jesenjo, to jed lahko pripravite kadarkoli, ker v trgovinah obstaja že pripravljen bučni pire, vendar vam priporočamo da ga sami izdelate, skuhajte kocke buče in jih dobro pretlačite. 

Postopek: 

  1. Kuhano čičeriko in bučo dajte v skledo in pripravite pire (nekoliko čičerike lahko ostane celo)
  2. Dodajte začimbe, kis, semena. Dobro vse premešajte in z rokami, s pomočjo krušnih drobtin, oblikujte polpete. 
  3. Na ponvi segrejte kokosovo olje, ter, ko je dobro segreto, dodajte na nje polpete in pecite z vsake strani 12 minuti, dokler ne porjavijo. Dajte jih na papir da se ohladijo in osušijo od olja. 

Te polpete lahko pripravite tudi v pečici, na pekaču s peki papirjem. Pečico segrejte na 180°C in pecite 29 minut. Takrat celo ne potrebujete krušne drobtine. 

Okusne polpete postrezite z osvežilnimi omakami: 

Prijavite se na naš brezplačni Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane!  Ob prijavi na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Zanima vas tudi lahko...