DomovReceptiRecepti za kruhPirin kruh brez kvasa - hiter recept, ki vedno uspe

Pirin kruh brez kvasa - hiter recept, ki vedno uspe

Pirin kruh brez kvasa - hiter recept, ki vedno uspe
Vsi recepti
12. april 2023.


Strinjate se z nami, da ne obstaja nič tako dobrega, kot je vonj domačega kruha, ki se razširja po kuhinji, če pa želite narediti najmehkejši in najbolj hrustljavi kruh iz pire, ste na pravem mestu. Ta preprost recept ta domači pirin kruh brez kvasa vas bo pridobil že ob prvem grižljaju. 

Pira - odlični nadomestek za pšenico in pšenično belo moko

Pira je živilo, ki se vse več uporablja v kuhinjah po vsem svetu, kar je posledica njene odlične hranilne sestave, To bogato hranilno surovino okrašuje odlična sestava, podobna pšenici, zato je idealen nadomestek in to najpogosteje v obliki moke. Pirina moka je rahlega in nekoliko sladkega okusa, v kateri se nahajajo vsa hranila. 

Kakovosten je vir vlaknin, ki blagodejno delujejo na prebavo, ter čeprav vsebuje gluten, ga lahko uživajo osebe, ki se mu izogibajo, ker, za razliko od pšenice, je njen gluten "lažji" ter ga ima v bistveno manjši količini. Poleg tega, pira ima manj kalorij, in več beljakovin, kot ga ima pšenica. 

Kruh iz pire s paradižniki in oljkami

Pirin kruh ima zelo hrustljavo skorjo ter mehko in dišečo notranjost. Poleg tega, je zelo praktičen in hiter za pripravljanje. Pripravite vse potrebne sestavine, zmešajte jih v skledi s stepeno metlico in prestavite v model za kruh, potem ga pecite približno 50 minut na 190°C.

Ker ne vsebuje kvasa, ta kruh ne vzhaja, s čimer se večinoma varčuje čas priprave.  V kruh smo, za dodatno aromo in sočnost, dodali tudi oljke in suh paradižnik, tako da lahko rečemo da je ta kruh prava sredozemska rapsodija vonja, barve in okusa. 

Pirin kruh - hitri recept brez kvasa

Seznam vseh uporabljenih živil se nahaja z zgornje desne strani recepta.

Priprava: 

  1. Vse sestavine premešajte s stepeno metlico, prestavite v model za kruh, po vrhu potresite s pirinim popsom in pecite na 190°C približno 50 minut. 
  2. Pustite da se ohladi, preden ste ga narezali. 

Za še veliko okusnih in zdravih receptov, se prijavite na naš brezplačen Novičnik!

Zanima vas lahko tudi...